Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σ. Κουβέλης: Στα 5 δις οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία

Στα 5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ελληνικές επενδύσεις στην τουρκική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, σε επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
O κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αυξηθούν περαιτέρω οι ελληνικές επενδύσεις στην τουρκική οικονομία.
Σημειώνεται ότι το ύψος των διμερών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας έφτασε στα 3,5 δισ. δολάρια το 2008, ενώ μειώθηκε στα 2,8 δισ. δολάρια το 2009.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής στην Άγκυρα την Δευτέρα, ο κ. Κουβέλης και ο υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς συμφώνησαν στην ανάγκη διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας.
«Οι ελληνικές και ξένες επενδύσεις έχουν μεγάλη σημασία για την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας», σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να προβούν στα βήματα που θα αυξήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. «Η Ελλάδα», τόνισε, «έχει εισέλθει σε μία διαδικασία ανάπτυξης και επιθυμούμε, οι δύο χώρες να λάβουν τα μέτρα που θα αυξήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία».
Αφετηρία για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, αποτέλεσε η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, εκτιμώντας πως «η διαδικασία που έχει ξεκινήσει χάρη στις καλοπροαίρετες και θαρραλέες πρωτοβουλίες των δύο πρωθυπουργών, έχει εξαλείψει και τα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου