Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Πρόκληση του Έντι Ράμα Καμία αντίδραση από τον Νίκο Κοτζιά που πόζαρε κιόλας μπροστά στον «πειραγμένο» χάρτη

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση κανείς δεν ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Οι Τούρκοι κόβουν βόλτες ανενόχλητοι στο Αιγαίο, οι Σκοπιανοί πετούν με ελικόπτερα πάνω από τη βόρεια Ελλάδα και σηκώνουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι Αλβανοί μπήκαν στο παιχνίδι της πρόκλησης με χάρτες που αμφισβητούν περιοχές της Ελλάδας. AdTech Ad Το θράσος των τελευταίων δεν έχει όρια καθώς, πέρα από τους γραφικούς εθνικιστές Αλβανούς και τους τσάμιδες, ακόμα και η αλβανική κυβέρνηση προκαλεί την Ελλάδα με χάρτες της Αλβανίας στους οποίους προλαμβάνονται ελληνικά εδάφη! Ένας από αυτούς μάλιστα κοσμεί το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Έντι Ράμα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς επισκέφθηκε την Τρίτη την Αλβανία και αφού αποδοκιμάστηκε εντόνως από τσάμιδες, ο Έντι Ράμα τον κάλεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο ή αλλιώς «αίθουσα των χαρτών». Στη φωτογραφία από την επίσημη συνάντηση Κοτζιά-Ράμα δεσπόζει ένας... περίεργος χάρτης με την Αλβανία και εδάφη που ανήκουν στην Ελλάδα.


kotzias
Όπως ενημέρωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Favebook η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην "Αίθουσα των Χαρτών", η οποία διακοσμείται με ανάλογους χάρτες.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουν είναι το γεγονός ότι την ανάρτηση της φωτογραφίας στο Facebook του Έντι Ράμα ακολούθησε παροξυσμός σχολίων σχετικά με τους χάρτες και τα πραγματικά όρια της Αλβανίας.
rama
Ο κ. Κοτζιάς δεν αναρωτήθηκε τι χάρτης ήταν αυτός; Δεν παραξενεύτηκε με τις ελληνικές περιοχές που περιελάμβανε; Γιατί δεν αντέδρασε; Γιατί δεν ρώτησε τον Αλβανό πρωθυπουργό παρά επιδόθηκε σε φιλικά χαμόγελα μπροστά στους φωτογράφους;
Επισημαίνουμε ότι στην ίδια αίθουσα είχε συναντηθεί με τον Έντι Ράμα και ο πρώην υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ούτε τότε φυσικά είχε υπάρξει κάποια αντίδραση.
Τελικά, υπάρχει εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα; Υπάρχει ελληνική διπλωματία;
Ο ελληνικό λαός απαιτεί εξηγήσεις. Εδώ και τώρα το υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει για το τι είδους χάρτης είναι αυτός που στολίζει το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού.
Επίσης να μας εξηγήσει, πώς είναι δυνατόν ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να συνομιλεί και να χασκογελά με τον Αλβανό πρωθυπουργό κάτω από έναν χάρτη στο οποίο αμφισβητούνται ελληνικά εδάφη.
Επιτέλους, αφού φοβάστε να δώσετε μια ηχηρή απάντηση στους προκλητικούς «γείτονες», δώστε μια απάντηση στους Έλληνες.