Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η τουρκική " βιομηχανία" παραγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων


Περίπτωση χώρας σαν την Τουρκία πολύ δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος στα χρονικά των πολιτισμένων κρατών και σίγουρα όχι μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Έτσι, αφού πριν από λίγες ημέρες το τουρκικό κοινοβούλιο αποφάσισε να επιτρέψει την διενέργεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος της Συρίας, με αφορμή την ρίψη βλημάτων όλμων από τους «καθεστωτικούς», τώρα ετοιμάζεται να περάσει απόφαση και για τη συνέχιση επιχειρήσεων μέσα στο έδαφος του Βορείου Ιράκ, δηλαδή μέσα στην περιοχή των Κούρδων.
Το ωραίο στην υπόθεση είναι πως το θέμα για την απόφαση εισβολής στο Βόρειο Ιράκ, πήγε πίσω κατά μερικές ημέρες αφού πήρε άμεση προτεραιότητα η απόφαση για να επιτραπεί η εισβολή στη Συρία.
Τέτοια νομοσχέδια με τον τύπο του… κατεπείγοντος στην Ελλάδα συνήθως παρουσιάζονταν… «εν τω μέσω της νυχτός», μόνο για να δοθεί από την «πίσω πόρτα» κάποια δουλειά σε κάποιον «μεγαλο-φεουδάρχη» η οποία θα του δοθεί μέσω μιας ευνοϊκής «φωτογραφικής» διάταξης σε κάποιο σχεδίου νόμου, πόσο μακριά είμαστε από την… αυτοκρατορική Τουρκία, η οποία είναι πλέον σε θέση να μην προλαβαίνει τα νομοσχέδια για να πραγματοποιήσει εισβολή σε γειτονικές χώρες!
Αφού λοιπόν μέσα σε δύο εβδομάδες η Τουρκία έχει αποφασίσει πως έχει το δικαίωμα να εισβάλει σε γειτονικές χώρες, να τους προτείνουμε να περάσουν… από βδομάδα και ένα νέο σχέδιο νόμου εισβολής και στην Ελλάδα, αφού η Αθήνα φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Μήπως η επίσκεψη του πλέον επικίνδυνου υπουργού Εξωτερικών της Ευρασίας στην Ελλάδα είχε σκοπό να επισκεφτεί το Μουσείο της Ακροπόλεως ή να δει τον «φίλο» του Έλληνα ομόλογο; Μήπως αφού «χάθηκε στη μετάφραση» αναφορικά με το καθεστώς στο Αιγαίο  μας ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχθεί την ανακήρυξη ΑΟΖ από τη χώρα μας; Γιατί δεν περνάνε και έναν νόμο που να επεκτείνει αυτών των 12 μιλίων και στο θέμα της ΑΟΖ;
Τελικά οι Οθωμανοί θα μας τρελάνουν όλους, όχι… με τα σκέρτσα της Χουρέμ Σουλτάν, αλλά με τα καμώματα του Νταβούτογλου Μπέη. Αφερίμ…
Source : defence-point.gr