Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Νέο κράτος, νέες ισορροπίες στην Αφρική.

Στίς 9 Ιουλίου αναμένεται να γίνει ανεξάρτητο κράτος το Νότιο Σουδάν. Ο πληθυσμός του νέου κράτους είναι κατά πλειοψηφία χριστιανικός. Η ύπαρξη υδρογονανθράκων και στρατηγικών μετάλλων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την γρήγορη οικονομική ανάπτυξη του. Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του Νότιου Σουδάν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν την ανάληψη του ελέγχου από το σουδανικό στρατό, έπειτα από βίαιες συγκρούσεις, της πόλης Αμπιέι, στο όριο ανάμεσα στο Βόρειο και το Νότιο Σουδάν, ανέφερε σε ανακοινωθέν ο Λευκός Οίκος.
Η Ουάσινγκτον απαίτησε από τις Ένοπλες Σουδανικές Δυνάμεις (SAF) "την άμεση παύση όλων των επιχειρήσεων στην Αμπιέι και την αποχώρηση των δυνάμεών τους" από την πόλη αυτή. "Μία άρνηση θα μπορούσε να πλήξει τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων ανάμεσα στο Σουδάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες και να παρεμποδίσει την ικανότητα της διεθνούς κοινότητας να επιτύχει πρόοδο στα κρίσιμα θέματα για το μέλλον του Σουδάν", σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Στο κείμενο καταδικάζεται επίσης η διάλυση, με προεδρικό διάταγμα του Χαρτούμ, της διοίκησης του Αμπιέι.
Στο Χαρτούμ, η κρατική τηλεόραση είχε ανακοινώσει ότι ο σουδανικός στρατός "πήρε απόψε [χθες βράδυ] τον έλεγχο της πόλης Αμπιέι και απώθησε τα εχθρικά στρατεύματα." "Οι SAF κατέλαβαν την πόλη Αμπιέι", επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή στους κόλπους μιας αντιπροσωπείας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία έφθασε την ίδια μέρα για επίσημη επίσκεψη στη σουδανική πρωτεύουσα.
Πολλές πηγές στους κόλπους της Αποστολής του ΟΗΕ στο Σουδάν (UNMIS) επιβεβαίωσαν επίσης την πληροφορία.
Στο όριο ανάμεσα στο Βόρειο και το Νότιο Σουδάν, η Αμπιέι γνωρίζει μια αναζωπύρωση της βίας μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Ιανουνάριο για το Νότιο Σουδάν, κατά το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της απόσχισης της περιοχής αυτής που αναμένεται να γίνει ανεξάρτητο κράτος στις 9 Ιουλίου.
Ένα δημοψήφισμα, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί επίσης τον Ιανουάριο, προκειμένου το Αμπιέι να επιλέξει την προσάρτησή του στο Βορρά ή το Νοτο, αναβλήθηκε επ΄αόριστον, κυρίως λογω μιας διαφοράς για το δικαίωμα ψήφου των Μισερίγια, μιας φυλής αράβων νομάδων.
Source : infognomonpolitics από AΠΕ-ΜΠΕ

Ο έλεγχος των μαζών

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου των ανθρωπίνων μαζών είναι κάτι που εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από κοσμοκράτορες, για να χειραγωγήσουν την ανθρώπινη σκέψη, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε εποχής.
Στην αρχαιότητα, για παράδειγμα, αν κρίνουμε μ’ αυτά που διαβάζουμε στον Πολύαινο, τον Πλούταρχο, τον Διόδωρο Σικελιώτη, αλλά και άλλους συγγραφείς, είχαν την δυνατότητα να επηρεάζουν τις μάζες με μεθόδους που δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θάνατος του Αθηναίου στρατηγού Κίμωνα. Κατ’ εντολή του ιδίου ο θάνατός του (στο Κίτιον της Κύπρου) επί 30 ημέρες έμεινε άγνωστος εις τον στρατό του, για να μην πανικοβληθούν οι Αθηναίοι και να νικήσουν τους Φοίνικες και τους Κίλικες, που ήσαν μαζί με τους Πέρσες, ενώ ταυτόχρονα κατατρόπωναν τον στρατό που ήταν στην παραλία!.. Ό,τι είδαμε αργότερα με τον Ελ Σιντ!..
Επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το γνωστό σε όλους «άρτον και θεάματα» (ιπποδρομίες, αρένες κλπ) είχε σαν στόχο όχι απλώς τον έλεγχο των μαζών, αλλά τον τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να κατευθύνουν τα πλήθη εις βάρος τού όποιου αντιπάλου!
Στο Βυζάντιο τα πράγματα, από πλευράς ελέγχου των μαζών, δεν ήσαν διαφορετικά. Η ευπιστία των πολιτών ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι σήμερα ακόμη και σε απλά πράγματα που μπορούσε να κάνει ένας Αυτοκράτορας, για να ελέγξει ή παρασύρει τα πλήθη. Και τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά "ων ουκ έστιν αριθμός"!
Σήμερα, όπως διαπιστώνουν οι φίλες και φίλες, η παγκόσμια εξουσία βρήκε τον τρόπο να ελέγχει και κατευθύνει τους πάντες με την τηλεόραση της τρομολαγνίας και το διαδίκτυο στις όποιες εκφάνσεις του. Ακόμη και ορισμένοι «χάκερς» παίζουν το όποιο παιχνίδι ελέγχου του ατόμου με τη δυνατότητα προσβάσεως στα προσωπικά δεδομένα που έχει αρχειοθετημένα ο ανύποπτος πολίτης στον υπολογιστή του!
Αλλά το παγκόσμιο σύστημα δεν αρκείται εκεί. Πρέπει να τρομοκρατήσει και -ει δυνατόν- να εξοντώσει (;) ολόκληρους πληθυσμούς, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες, που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας από τους πάσης φύσεως «μπλόγκερς», οι οποίοι αποκάλυψαν τους εγκεφάλους των διαφόρων δήθεν επιδημιών, που «εξαπέλυσαν» στον κόσμο διάφορους «ιούς» (της γρίπης, των χοίρων ή των ζόμπι που μας ετοιμάζουν τώρα), για να μπορούν, πέραν των άλλων, να θησαυρίζουν ορισμένες παντοδύναμες φαρμακευτικές εταιρίες ανά τον κόσμο!
Ένα μονάχα: Για να εξαναγκάσουν τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια, που προωθούσαν διάφορες εταιρίες, κι επειδή δεν μπορούσαν να τον υποχρεώσουν, αφού οι ίδιοι οι γιατροί δεν εμβολιάζονταν, επιστράτευσαν την τότε υπουργό Υγείας (ας μην πούμε το όνομά της) να κάνει δημόσια το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να παρασύρει τουλάχιστον τους εύπιστους εις τον εμβολιασμό. Και το έκανε (!!).
Μιλάμε για τέτοιες γελοιότητες, που ωστόσο κάποιοι κύριοι θησαύρισαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν με τα καμώματά τους.
Αλλά να ήσαν μόνον αυτά; Κάποιοι λένε ότι μας κάνουν ακόμη και ειδικούς ψεκασμούς στον αέρα με ειδικά αεροπλάνα καθώς τα τοξικά καρκινογόνα μεταλλικά σωματίδια, που διασκορπούν, περνούν άμεσα στον ανθρώπινο οργανισμό με την αναπνοή και προσβάλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα!
Όταν ο Γουσταύος Λε Μπον έγραφε το βιβλίο «Η Ψυχολογία των Μαζών» ίσως να γνώριζε κάτι περισσότερο από μας που βλέπουμε, δυστυχώς, να επαληθεύεται εις το ακέραιο.
Κλείνοντας, να θυμίσουμε μόνο ένα στίχο του Διονυσίου Σολωμού:
«Βασανισμένε μου λαέ, αγνέ κι αγαπημένε,
πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»!..

Source : pisoapotinkourtina.blogspot
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ