Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Επιχείρηση " Δούρειος Ιππος" στα νησιά ανατολικού Αιγαίου

Βάσει οργανωμένου σχεδίου προωθούνται στην Ελλάδα από τα σύνορα του Έβρου και από τα Μικρασιατικά παράλια - Πληθαίνουν οι μετανάστες με μουσουλμανικό θρήσκευμα στα νησιά μας - Η πραγματική αποστολή τους είναι να συνδράμουν στον Τουρκικό Στρατό που θα εισβάλλει στα Δωδεκάνησα και στην Θράκη
Η συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών-Αφγανών (τουρκομάνων) στην ακριτική Ρόδο στις 25/02/12 επιβεβαίωσε κάποιες ανησυχίες που είχαμε από καιρό. Οι ίδιες και χειρότερες 
προϋποθέσεις να ξεσπάσουν ανάλογα γεγονότα με αυτά της νήσου Ρόδου, έχει και η νήσος Κως.

Από το 2008 παρατηρούμε κάθε Παρασκευή στο τζαμί ΝΤΕΡΦΤΕΡΝΤΑΡ στην Κεντρική πλατεία της Κω ομάδες φανατικών Ισλαμιστών να προσέρχονται στο τζαμί και ενώ κατά την είσοδόν τους σε αυτό είναι ήρεμοι, μετά το πέρας της προσευχής και του κηρύγματος εξέρχονται ταραγμένοι, νευρικοί και επιθετικοί κοιτώντας τους Έλληνες θαμώνες των καφετεριών αλλά και τους ξένους τουρίστες με βλέμματα μίσους, δημιουργώντας έτσι ένα πολεμικό κλίμα αλλά και προειδοποιώντας μας ευτυχώς για τις μελλοντικές τους κινήσεις... Η καταγωγή των συγκεκριμένων μουσουλμάνων είναι από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν (τουρκομάνοι), Τουρκμένοι του Ιράκ από την περιοχή της Μοσούλης, Σομαλοί, Σουδανοί και Μπαγκλαντεσιανοί.
Προσέρχονται βέβαια στο τζαμί και Κώ οι Μουσουλμάνοι αλλά αυτοί συνήθως προτιμούν το τζαμί του Πλατανίου για την προσευχή τους.
Ξεχάσαμε να προσθέσουμε και μερικούς Κοσοβάρους μουσουλμάνους με τις οικογένειές τους οι οποίοι προτιμούν το τζαμί της Πλατείας Ελευθερίας από το τζαμί του Πλατανίου – όπου ιμάμης είναι ο κος Δαμάδογλου, ενώ στο τζαμί Ντεφτερντάρ είναι άλλος... Θα μου πείτε βέβαια πώς βρέθηκαν τόσες εθνότητες με μουσουλμανικό θρήσκευμα στην Κω και πώς κάποιες από αυτές έχουν τουρκομανική και τουρκμενική καταγωγή, σε ένα νησί το οποίο έχει μόνο 33.000 πληθυσμό εκ των οποίων οι 1.100 είναι μόνο μουσουλμάνοι.
Οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι είναι λοιπόν έποικοι-λαθροεισβολείς που ήρθαν στην Κω βάσει οργανωμένου σχεδίου από το τουρκικό κράτος, το οποίο τους προωθεί καθημερινά στα Δωδεκάνησα, κυρίως όμως σε Κω και Ρόδο. Οι λαθρομετανάστες αυτοί βρίσκουν εργασία στα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις της Κω.
Έτσι τα μεροκάματα έπεσαν σε εξευτελιστικές τιμές για τους Έλληνες και η όμορφη Κως άρχισε σιγά-σιγά να μετατρέπεται σε Καμπούλ, Κιρκούκ, Μοσούλη, Καράτσι, Ντακά, Μογκαντίσου, Πρίστινα και Τίρανα, προβάλλοντας έτσι μία απεχθή εικόνα για τον Έλληνα και τον ξένο επισκέπτη αλλά και κάνοντας αβίωτο τον βίο των φιλόξενων Κώων και των άλλων Ελλήνων.  Εκτός από τα εγκλήματα μεταξύ των μουσουλμάνων στο νησί, όπως το κάψιμο ενώ ήταν ζωντανός, ενός Ιρακινού από έναν Αιγύπτιο στο Δάσος της Τσουκαλαριάς, αλλά και ο βιασμός με κουπί (!!!) βάρκας 40χρονου Μπαγκλαντεσιανού από 17χρονο Πακιστανό, βλέπουμε καθημερινά αλβανοκοσοβάρους να συλλαμβάνονται για διακίνηση σκληρών και ελαφρών ναρκωτικών, για ξυλοδαρμούς εν πληρωμή, για εμπρησμούς καταστημάτων και για πολλές άλλες ανάλογες αγαθοεργίες.
 Οι ξενοδόχοι βέβαια της Κω παρότι συλλαμβάνονται οι αλβανοκοσοβάροι υπάλληλοί τους δεν πτοούνται και προσλαμβάνουν άλλους ομοεθνείς τους μαζί με εργαζόμενους δούλους από Σλοβακία, Σερβία, Σκόπια, Ουγγαρία, Αίγυπτο, Πακιστάν, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Μολδαβία, Πολωνία, καθώς και σπουδαστές από Ευρωπαϊκά κράτη. Βέβαια κάποιες λίγες έως πολλές φορές συλλαμβάνονται και Τσέχοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι στο λιμάνι της Κω να φέρνουν ποσότητες ηρωίνης από την Αλικαρνασσό, όχι βέβαια, μεγάλες ποσότητες, μόνο τέσσερα κιλά ηρωίνη όπως επί παραδείγματι έφερε από την Τουρκία Τσέχος εργαζόμενος και Ρουμάνος εργαζόμενος σε ξενοδοχεία της Κω (συνελήφθησαν στο λιμάνι).
Από την άλλη μεριά οι «φίλοι» μας Βούλγαροι και Ρουμάνοι μετά την είσοδό τους στην Ε.Ε., κουβαλήθηκαν όλοι στην Ελλάδα για δουλειά.
Θα μου πείτε, το ότι αρκετές δεκάδες εξ αυτών συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν στρατιωτικές μονάδες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και της Θράκης δεν σημαίνει και τίποτα...
Όπως δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο το γεγονός ότι το Ζηπάρι της Κω έχει μετατραπεί σε Αλβανο-Κοσοβάρικη Κωμόπολη με πάνω από 2.000 Αλβανούς, ενώ η γραφική Καρδάμαινα με τις 45.000 κλίνες και την προσφερόμενη για απόβαση ακτή έχει γύρω στις 2.000 Πακιστανούς, Αλβανούς, Τουρκμένους, Μπαγκλαντεσιανούς οι οποίοι όταν δεν εργάζονται παρανόμως εξασκούν το χόμπυ της διακίνησης ναρκωτικών και μερικές φορές για να ξεσκάσουν πλακώνονται και στις μαχαιριές μεταξύ τους, ενίοτε και με τους φιλήσυχους Καρδαμιώτες οι οποίοι για να κερδίσουν κάποια χρήματα από τα εργατικά έσκαψαν μόνοι τους τον λάκκο τους γεμίζοντας το χωριό τους με εχθρικούς λαθρεποίκους. HYPERLINK "https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpqxv2yJGXscFme7qTScqJNBkH_ctSWtIunPEiD8QPVoy9bpdUV14Q1UchK0tgNbGiRC1AF7cgNUpngue518yV9Boty-XqKaaq9sguvQexl7wUf8KRCppVsHoVO3q-9GWLgA2utz9pJGRZ/s1600/kos+tzami.jpg" Στο Πανέμορφο Πυλί στο οποίο υπάρχει πληθώρα στρατοπέδων (όπως και στην Καρδάμαινα και στην Αντιμάχεια), ζουν επίσης χιλιάδες συμπαθείς κατά τ’ άλλα αλβανοκοσοβάροι οι οποίοι για πρόσχημα και κάλυμμα έχουν τις εργασίες που τους δίνουν οι μεγαλοξενοδόχοι της Κω.
Πραγματική δουλειά όμως των αλβανοκοσοβάρων αλλά και των Βουλγάρων, Ρουμάνων, Πακιστανών, Αφγανών, Μπαγκλαντεσιανών, Σομαλών, Σουδανών, Σημιτοαράβων, τουρκομάνων και τουρκμένων είναι κατά την διάρκεια της ειρήνης να σκοτώνουν με την διακίνηση των ναρκωτικών τα Ελληνόπουλα της Κω, να διαλύουν τις οικογένειές τους, να τους στερούν τις θέσεις εργασίας, να βρωμίζουν αισθητικά και κυριολεκτικά το πανέμορφο αυτό νησί και όταν θα έρθει η καθορισμένη ώρα να ενεργοποιηθούν για την πραγματική τους αποστολή για την οποία ήρθαν στο νησί.

Και ποιά είναι αυτή; Να συνδράμουν τον τουρκικό στρατό που θα εισβάλλει στα Δωδεκάνησα, στην Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δημιουργώντας πρώτα αυτοί χαοτικό κλίμα και σύγχυση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που προστατεύουν την νήσο αλλά και προξενώντας τον πανικό με τις σφαγές αμάχων και τις επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους της άμυνας του νησιού.
Η Τουρκία φανταζόμαστε θα ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς της τους ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩ για τις διευκολύνσεις που της παρέχουν για την επικείμενη στρατιωτική εισβολή της στα Δωδεκάνησα.
Ευχαριστεί επίσης τις ΛΕΣΧΕΣ , τις μασονικές στοές, τους Ιταλούς TOUR OPERATORS, τους Γερμανούς TOUR OPERATORS, τους αποικιοκράτες Άγγλους της Καρδάμαινας, τις βουλγαρικές και ρουμανικές μυστικές υπηρεσίες που τόσο πολύ όλοι τους βοηθούν ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα του ΦΕΤΙΟΥΛΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ και του ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ να γίνουν τουρκικά όσα μέρη έχουν οθωμανικά μνημεία και τουρκόφωνους κατοίκους...
elthraki.gr                                                                                                                                                     πηγή ellinonea

Οι σημαντικότεροι παράγοντες ανταγωνιστικότητας


Στην τελευταία θέση του καταλόγου 14 χωρών της Ευρώπης ως προς την ελκυστικότητά τους για την ίδρυση επιχειρήσεων βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας, Austrian Business Agency (ΑΒΑ) και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως ο παράγοντας του εργασιακού κόστους έπεται αρκετών άλλων στα κριτήρια βάσει των οποίων οι συμμετέχοντες στην έρευνα αποτίμησαν την ελκυστικότητα των χωρών που εξετάστηκαν. Συγκεκριμένα, το  εργασιακό κόστος θεωρείται σημαντικό μόλις για το 24% και ο φόρος επιχειρήσεων  για το 23%. [σσ. Για να μην μας λένε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να βουλγαροποιηθούν οι μισθοί μας προκειμένου να γίνουμε ανταγωνιστική χώρα! Διαβάστε και το πολύ ενδιαφέρον άρθρο που έχουμε αναδημοσιεύσει από το capital.gr http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38513&Itemid=160]

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, στη βαθμολογική κλίμακα της έρευνας, από 1 έως 4, με άριστα το 1, η Ελλάδα βαθμολογείται με το βαθμό 3,7. Στην πρώτη θέση του καταλόγου ελκυστικότητας των 14 χωρών βρίσκεται η Γερμανία με το βαθμό 1,4 και ακολουθούν Σουηδία (1,5), Ελβετία (1,8), Ολλανδία (1,8) και Αυστρία (1,9), που εμφανίζεται να προηγείται από θεωρούμενες ως ιδιαίτερα «ελκυστικές» για επιχειρηματίες χώρες, όπως Φινλανδία, Βρετανία ή Γαλλία.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν ως σημαντικότερους παράγοντες για την αξιολόγησή τους ως προς την ελκυστικότητα των 14 χωρών, τα ενεργειακά δίκτυα στην κάθε χώρα (74%), το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό (71%), την εξειδίκευση των εργαζομένων (65%), καθώς επίσης τα δίκτυα επικοινωνίας και δεδομένων, τα περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα, και τις επιδοτήσεις στην έρευνα.
Κατόπιν αυτών αξιολογείται η πολιτική και η οικονομική σταθερότητα μιας χώρας, ενώ πολύ μικρότερης σημασίας φαίνεται να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ποιότητα ζωής στη χώρα εγκατάστασης επιχειρήσεων...

Source :  defencenet.gr

Greece seeks Balkan cooperation against crime, migration

 
(ATHENS) - Greece wants closer cooperation with neighbours Bulgaria and Romania to combat organised crime and illegal migration, the country's minister for police said on Wednesday.
"We are creating close bonds at all levels by exchanging know-how and through joint operations on our borders," Citizen's Protection Minister Christos Papoutsis told a news conference after talks with his Bulgarian and Romanian counterparts in Athens.
"There is a need to take all necessary measures to keep our area, southeastern Europe, from becoming the European Union's migrant warehouse," said Papoutsis, flanked by the Bulgarian and Romanian interior ministers Tsvetan Tsvetanov and Constantin Traian Igas.
Greece has faced a migration surge from Africa, the Middle East and the Indian subcontinent in recent years that has badly strained its resources and exposed it to accusations of ill-treatment of immigrants and refugees.
Help from European border agency Frontex has helped to stem the tide but ongoing unrest in North Africa has raised concerns of a fresh influx.
Papoutsis said Wednesday that Frontex should also help repatriate migrants to their home countries when possible.
"This is a new role that we are requesting," he said.
"We want Frontex not only to participate in deterrence ... but to also have powers to repatriate in cases where the provenance of migrants is established."
"The temporary regime under which (Frontex) operates does not cover this," the minister said.
The Balkan neighbours also lie on a smuggling pathway to Europe exploited by rackets involved in drugs, prostitution and gun-running.
"There are networks that only operate at international level and the only way to dismantle them is by working together," Igas said.
Bulgaria has so far held joint police patrols in certain areas with Romania and Greece, Papoutsis said. He added that Greek and Bulgarian police will be operating in the summer in resorts frequented by Bulgarian tourists.
Text and Picture Copyright 2011 AFP. All other Copyright 2011 EUbusiness Ltd. All rights reserved. This material is intended solely for personal use. Any other reproduction, publication or redistribution of this material without the written agreement of the copyright owner is strictly forbidden and any breach of copyright will be considered actionable.

The General Assembly of the Association of Balkan Chambers (ABC) ended in Nicosia

The General Assembly of the Association of Balkan Chambers (ABC) ended in Nicosia -
     Period : 3/19/2012 - 3/19/2012
Nicosia
     Details : The priorities of the Cyprus Presidency of the Council of the EU were presented
The General Assembly of the Association of Balkan Chambers (ABC) ended last week in Nicosia, Cyprus. In a final position-paper the Association’s tasks for this year were outlined, the most important of which include:
  • Active participation of the chambers of commerce and industry in the region to improve the business climate by bettering the conditions and legislation;
  • Promoting investment opportunities in the region;
  • BCCI to continue its work in support of the initiatives of the ABC Women Entrepreneurs Council and for improvement and updating of the website of the Council;
  • The President of the Chamber of Commerce of Bosnia and Herzegovina was authorized to coordinate the execution of the Cooperation Agreement with the Regional Cooperation Council (Sarajevo);
  • Chambers of Commerce and Industry from the EU member states to provide support to the Chambers of Commerce and Industry from the pre-accession states.
During the meeting in Nicosia the priorities of the upcoming Cyprus Presidency of the Council of the EU were presented. “Assuming the Presidency is co-substantial to membership”, said Andreas Mavroyiannis, Deputy Minister to the President of Cyprus for European Affairs. Cyprus is called for the first time ever to assume the obligation and duty of Presiding the Council of the EU during the second half of 2012. For a new and small member state such as Cyprus, diving into this highly demanding ocean of responsibility is a huge challenge, especially amid times of global economic downturn, Mr. Mavroyiannis noted. The President of BCCI Tsvetan Simeonov expressed his support for the upcoming demanding mission and the idea of Cyprus to prepare a modest agenda focused on solutions. He underlined that he expects our country to be able to learn from the experience of Cyprus later on, when our country assumes the Presidency of the Council of the EU in 2017.
According to the President of BCCI the priorities of the Cyprus Presidency may be divided in three main groups:
  • First, continuing and upgrading the achievements of the previous presidencies – the full implementation of the Single Market and the Digital Single Market, reform of legislation on public procurement and support of the Competitiveness of Enterprises and SMEs Programme (COSME).
  • The second group of priorities includes highlighting the importance of resource efficiency, development of economy based on a low carbon and green economy. The TEN-E infrastructure will be promoted within the Connecting Europe Facility Initiative.
  • The third group of priorities is targeted at re-launching market integration, overcoming protectionism and removing all remaining barriers to trade. Last but not least, re-launching of the Integrated Maritime Policy, which is of utmost importance to Bulgaria as well. This position was also supported by the Romanian delegation in view of the Danube strategy. The upcoming specialized forum on maritime policy, which will take place in Nicosia in October will also be devoted to this topic.
At the end of the ABC General Assembly in Nicosia the representatives of each national chamber of commerce and industry from the EU member states had the opportunity to provide advice to their colleagues, whose countries are in pre-accession stage. Mr. Simeonov stressed that a lot of attention in the negotiation process is required. The ties with companies must be “shortened” and a timely reaction must be prepared to respond to the difficult agreements in the EU accession process. Last but not least, preparedness of the organizations is needed for the new conditions in the European Union.
According to the President of BCCI, it is extremely important that any business organization has the capacity needed to develop and implement projects especially focused on participating in European information and innovation centers.
19.03.2012

Photo Gallery


ABC General Assembly, Nicosia, 19 March 2012

ABC General Assembly, Nicosia, 19 March 2012


The Association of Balkan Chambers