Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η στρατηγική των " γνωστών - αγνώστων αντιεξουσιαστών"

Ένα τρομακτικό θέμα που κανείς ποτέ δεν τόλμησε να ακουμπήσει...

Ένα σκοτεινό μονοπάτι που καταλήγει στα σπλάχνα του ίδιου του συστήματος...
Τι ακριβώς είναι αυτό το έχουν βαφτίσει ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα και ποιους βολεύει η χρήση αυτού του όρου....

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μετά τη μαφιόζικη επίθεση των πληρωμένων δολοφόνων του Σωκράτη Γκιόλια αποκαλύπτει τις πραγματικές πτυχές του μύθου γύρω απο τον όρο “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”στην Ελλάδα...


...και των παραγόντων που τον συντηρούν.

Ας δούμε πρώτα τι ακριβώς σημαίνει ο όρος ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και στη συνέχεια θα εξηγήσουμε γιατί κάποιοι επιμελώς παραφράζουν έννοιες και νοήματα...

Με τον όρο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ χαρακτηρίζονται οργανώσεις ή ομάδες ατόμων που με ιδεολογικά κίνητρα (πολιτικά ή θρησκευτικά ) δρουν κατά του κατεστημένου ή της υπάρχουσας εξουσίας/πολιτείας χρησιμοποιώντας ωμή βία σε ανύποπτο χρόνο κατά συγκεκριμένων στόχων προκαλώντας παράλληλα τον πανικό στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτό κρατήστε το γιατί θα χρειαστεί...

Ο εφιαλτικός τρόπος δράσης των τρομοκρατών έχει αποδειχθεί “μαχαίρι δίκοπο”, αφού σε παγκόσμιο επίπεδο την “κουκούλα “ της τρομοκρατίας έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη και μυστικές υπηρεσίες κυβερνήσεων εκμεταλλευόμενοι τα βασικά χαρακτηριστικά της τρομοκρατίας όπως η μυστική και ανώνυμη δράση των μελών της όχι όμως και της ίδιας της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τι σημαίνει αυτό ;;;

Η μάσκα του “εφιάλτη” που σπέρνει το θάνατο έχει δύο όψεις....

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται και η “αντίπερα όχθη” χρησιμοποιώντας επίσης τη μάσκα της τρομοκρατίας ώς άλλωθι για πολλές κυβερνητικές δράσης (πολέμους, σκληρά μέτρα καταστολής, καταστρατήγηση ανθρωπίνων ελευθεριών και προσωπικών δεδομένων, φίμωση του λόγου κτλ)

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός οτι έχουν κατασκευαστεί ακόμη και τρομοκρατικές οργανώσεις μαιμού προκειμένου να υπηρετούν τον ίδιο το θεσμό που ονομάζεται κράτος.

Ας εστιάσουμε όμως τώρα στα εντός των συνόρων μας...Για να ερευνήσουμε τι ακριβώς εννοούν “τρομοκρατία” και ποιούς τελικά βολεύει και τι ακριβώς υπηρετεί η χρήση του όρου “τρόμος” στη συντήρηση του “δημοκρατικού” πολιτεύματος θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε την έρευνα απο την “ρίζα του κακού”.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν ακούσατε ποτέ απο τα ΜΜΕ να μιλάνε για Ελληνική τρομοκρατία ;;;

Οι “τρομοκράτες” μας δεν μιλούν Ελληνικά δεν είναι Έλληνες; Γιατί όμως ποτέ κανείς, παρά και τις κατακαιρούς συλλήψεις , αποφεύγουν να κάνουν λόγο για Έλληνες τρομοκράτες συνδέοντας το φαινόμενο της τρομοκρατίας με την εντοπιότητα ;;;

Mήπως γιατί η “τρομοκρατία” στην Ελλάδα πρέπει να είναι κάτι σαν τρομακτικό και άυλο;
.... κάτι δηλαδή σαν φάντασμα ;;;

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε στις ρίζες της υποτιθέμενης “τρομοκρατίας” στην Ελλάδα ανακαλύψαμε σημαντικά στοιχεία για το “γενεαλογικό δέντρο” των Ελλήνων “τρομοκρατών”.

Έχετε αναλογιστεί το πότε έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της στη χώρα μας η “τρομοκρατία” ;;;;;

Τα γεγονότα σίγουρα δεν είναι τυχαία...και η ρίζες της Ελληνικής “τρομοκρατίας”
έχουν πολλά να αποκαλύψουν για το γενεαλογικό δέντρο των “τρομοκρατών”

Η εμφάνιση της “τρομοκρατίας” στην Ελλάδα τοποθετείται χρονικά ακριβώς μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών ... σας λέει κάτι αυτό;;;

Είναι γεγονός όμως πως τα ΜΜΕ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα επιμελώς αποφεύγουν να αναφέρουν ότι....

Η “τρομοκρατία” στην Ελλάδα έκανε την εμφάνισή της χέρι χέρι με την “δημοκρατία”.

Τυχαίο ;;;

To Νοέμβρη του 1974 μαζί με την "δημοκρατία" που μας έφτιαξαν στην Ελλάδα , μας έστειλαν και δύο φρουρούς της να την προσέχουν , την “επαναστατική” οργάνωση 17 Νοέμβρη (1974-2002) και τον “επαναστατικό” Λαικό Αγώνα (1975-95)

Τα χρόνια πέρασαν.... η “δημοκρατία” στην Ελλάδα φαίνεται πως δούλεψε ρολόι , το πρόγραμμα οργανώθηκε και απέδωσε καρπούς... Οι “ιδεολόγοι επαναστάτες” έκαναν την εμφάνιση τους κάθε όποτε το σύστημα χρειαζόταν στήριξη . Τα “μηνύματα” έφθαναν στους αποδέχτες τους... η “δημοκρατία” έλαμπε κάθε φορά ατρόμητη και η χώρα άρχισε σταδιακά να βουλιάζει “δημοκρατικότατα” μέσα στη διαφθορά....

Τα οργανωμένα συστήματα “δημοκρατικής” διακυβέρνησης των λαών αποδίδουν καρπούς σε βάθος χρόνου, έτσι ώστε μέχρι να ξυπνήσουν οι λαοί να έχουν έρθει πρό τετελεσμένων γεγονότων τα οποία και πολύ δύσκολα ανατρέπονται.

Ο εισαγώμενος τρόμος , τρομάζει καλύτερα, ενώνει τους Έλληνες και λυτρώνει κυβερνήσεις...

Κάποιοι λοιπόν αναμασούν την καραμέλα οτι η τρομοκρατία στην Ελλάδα ελέγχεται απο ξένα κέντρα.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο βολεύει μια τέτοια αντίληψη αυτούς που διαχειρίζονται το “δημοκρατικό” σύστημα στην Ελλάδα ;

Aκόμη ένα μεγάλο ψέμα που προνόησαν να πλασάρουν στο λαουτζίκο για να βλέπει πάντα την τρομοκρατία ώς εξωγενή κακό “φάντασμα”...

Η λογική είναι απλή , όλα τα μεγάλα ψεμμάτα στηρίζονται στην κοινή λογική για να γίνουνται ευκολότερα αποδεκτά απο τον απλό λαουτζίκο.

Η μάζα αποδέχεται πάντα ευκολότερα την εξωγενή ρίζα του κακού που “αγιάζει” την ντόπια εξουσία και αποτελεί το ισχυρότερο άλλωθι για συνεχίσουν το έργο τους οι πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας.

Για όσους δεν τα “πιάνουν” με την πρώτη αναλύουμε περισσότερο το θέμα....

Αν παρατηρήσετε οι “εθνοσωτήρες” της Ελλάδας σε συνεργασία με τα ΜΜΕ αποδίδουν εντέχνως με στοιχεία της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής τη σχέση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα με εξωγενείς παράγοντες...

Αξίζει να σημειωθεί οτι πέρα απο τα δύο κόμματα εξουσίας που προφανώς έχουν κάθε λόγο να συντηρούν τέτοιες απόψεις , το περίεργο είναι πως τις ίδιες απόψεις φαίνεται να στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου της “δημοκρατίας”....

Το ερώτημα είναι πάρα πολύ απλό ....

Τί λόγο έχουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν αυτή την άποψη;; Mήπως κάτι έχει πάρει τ' αυτί τους, αλλά τρομάζουν να μιλήσουν ή απλά είναι όλοι τους τόσο κουτοί και αναμασούν τι ίδια “καραμέλα” γιατι τους βολεύει ώς να πιασάρικο αντικείμενο για αντιπολίτευση.

Η διαφθορά ενός σάπιου πολιτικού συστήματος λειτουργεί ώς μια πιραμίδα που οι βάσεις της καταλήγουν στην ίδια την Ελληνική κοινωνία , αυτό ακριβώς φρόντισαν να εκμεταλλευτούν τα πανίσχυρα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού ταΐζοντας (μίζες, siemens, goldman sachs, greek statistics) το διεφθαρμένο σύστημα που αποτελεί το υποτιθέμενο“δημοκρατικό” πολίτευμα στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση.

Για ποιό λόγο λοιπόν τα πανίσχυρα κέντρα του εξωτερικού που έτσι κι αλλιώς ανεβοκατεβάζουν την παπατζο-δημοκρατία στην Ελλάδα κι ελέγχουν τις κυβερνήσεις χρόνια τώρα , να ασχοληθούν με τα καραγκιοζάκια που παριστάνουν τους ιδεολόγους επαναστάτες και απαρτίζουν την τρομοκρατία στην Ελλάδα, και μόνο ο συσχετισμός ακούγεται βλακώδεις.

Ποιός είναι τόσο αφελής που μπορεί να πιστεύει οτι τα ξένα κέντρα έχουν λόγους να αποσταθεροποιήσουν δια μέσου της “τρομοκρατίας” το “δημοκρατικό” πολίτευμα στην Ελλάδα , αφού έτσι κι αλλιώς ελέγχουν τις κυβερνήσεις μας.

Αλλο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ κι άλλο ΜΑΦΙΑ.

Mια πιο προσεκτική ματιά του φαινόμενου “τρομοκρατία” στην Ελλάδα αποδεικνύει περίτρανα οτι ουδέ ποτε υπήρξε τρομοκρατία και κάποιοι βολεύονται απο την κατάχρηση του όρου. Ανέκαθεν στην Ελλάδα οι οργανώσεις που αποκαλούνταν “τρομοκρατικές” κρυβόντουσαν απλά πίσω απο το πέπλο της τρομοκρατίας για να δρούν αποκλειστικά ώς αντάρτικο πόλης και μάλιστα αποκλειστικά στην Αθήνα.

Ακριβώς δηλαδή όπως θα λειτουργούσε μια καμόρα - μαφία του κοινού ποινικού δικαίου.

Πως λοιπόν εντέχνως παραφράζουν κάποιοι τον όρο “τρομοκρατία στην Ελλάδα” για να τον συνδέσουν με τον τρόμο και την αποσταθεροποίησης του υποτιθέμενου “δημοκρατικού” πολιτεύματος.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για πληρωμένους μαφιόζους του κράτους και όχι τρομοκράτες (ιδεολογίες, αγώνες, επαναστάτες και κουραφέξαλα) οι οποίοι στην ουσία λειτουργούν για να συντηρούν το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα που τους κρύβει πίσω απο το άυλο πέπλο της “τρομοκρατίας” σε μια μυστική ομερτά (omerta).

Παρατηρώντας όλους αυτούς που κατα καιρούς έχουν συλληφθεί με δάφνες και συγχαρίκια απο την περίφημη αντιτρομοκρατική υπηρεσία που δημιουργήθηκε για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του φαντάσματος της “τρομοκρατίας” στην Ελλάδα , θα δούμε οτι πρόκειται για “τρομοκράτες” τις κακιάς ώρας που ούτε κι αυτοί δεν ξέρουν για ποίον ακριβώς δούλευαν μέσα στο μυστικισμό της ιδεολογίας τους.

Ασφαλώς και δεν μπορούμε να αποκαλούμε “τρομοκράτες” κάτι πιτσιρικάδες με γκαζάκια και μολότοφ που σπάνε ΑΤΜ και τράπεζες, γιατί “δημοκρατία” μας όμως “κουτσοί στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα” όλοι “τρομοκράτες” πρέπει να λέγονται για να υπάρχει γενικότερη συσκότιση και ο όρος “τρομοκρατία” να παίζει το ρόλο του γενικού και αόριστου εχθρός της "δημοκρατίας".

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ... MADE IN GREECEΣε ολόκληρο τον κόσμο η απανταχού τρομοκρατία χτυπά σε διαφορετικές πόλης και στόχους. Στην Ελλάδα όμως η “τρομοκρατία” χτυπά μόνο στο “χωριό” της δηλαδή στην Αθήνα . Κάτι σαν "αντάρτικο" πόλης δηλαδή...

Κι ενώ υποτίθεται πως έχει αντιεξουσιαστική δράση στην πραγματικότητα χτυπά όλους τους άλλους “περιμετρικούς” στόχους εκτός απο αυτούς που αναφέρουν στις παπατζο-τρομοκρατικές και δήθεν “επαναστατικές” προκηρύξεις τους.

Υποτίθεται ότι απειλούν την εξουσία αλλά σκοτώνουν πάντα λάθος άνθρωπο και έτσι λειτουργούν ως πυλώνες της παπατζο-δημοκρατίας και του συστήματος που υποτίθεται πως πολεμούν.

Το δούλεμα βέβαια πάει σύννεφο αφού απ'την άλλη πλευρά η “δημοκρατία” δηλώνει πως δεν τρομάζει και ψάχνει να τους βρεί.... στην πραγματικότητα βρίσκει άλλωθι για περισσότερους φρουρούς και λόγο για την επιβολή νέων σκληρότερων κατά της ανθρώπινης ελευθερίας.

Οι “τρομοκράτες” παριστάνουν τους ιδεολόγους επαναστάτες ενώ αποτελούν το δεξί χέρι της ίδιας της εξουσίας που υποτίθεται οτι πολεμούν (ως αντιεξουσιαστές) .

Ποτέ κανείς απο τους υποτιθέμενες στόχους των τρομοκρατών δεν χτυπήθηκε, φρόντιζαν πάντα την τελευταία στιγμή να σκοτώνουν κάποιον αθώο .

Τυχαίο είναι οτι εκτος απο πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους που ποτέ δεν ακούμπησαν , ο αμέσως επόμενος στόχος τους στις προκηρύξεις των μαφιόζων είναι η Αστυνομία με το πρόσχημα οτι χτυπούν το σύστημα;;

Tι όμως σημαίνει κάτι τέτοιο στην πράξη ;;

Σκοτώνοντας τυχαία έναν μεροκαματιάρη αστυνομικό, ασφαλώς και δεν χτυπάς το σύστημα. Αγριεύεις όμως τους πολίτες , ένστολους και μή,  και έτσι δυναμώνεις την κρατική εξουσία να βρεί πρόσχημα για σκληρότερα μέτρα καταστολής. Έτσι λοιπόν λειτουργούν οι αντιεξουσιαστές ; οι επαναστάτες ;; τσιράκια των τραμπούκων του συστήματος;;;; Το μαφιόζικό παρακράτος στην αγκαλιά του "κράτους" ;; Δεν ντρεπόσαστε βρε ρεζίλια που παριστάνετε και τους ιδεολόγους αντιεξουσιαστές ρε τσουτσέκια....

Και όλο αυτό το παραμύθι το πλασάρουν στην Ελλάδα.... ώς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Ποιοι λοιπόν έχουν λόγους να αναπαράγουν τον τρόμο για να συντηρήσουν τη δημοκρατία τους σίγουρα όχι τα ξένα κέντρα που έτσι κι αλλιώς την ελέγχουν .

Κατα συνέπεια η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι αποκλειστικά εγχώριο προιόν , μια Ελληνικότατη καλά οργανωμένη μαφία που συντηρείται απο το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα για παριστάνει πως υπάρχει κράτος και προασπιστές της "δημοκρατίας".

Άπειρες συζητήσεις έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τον περίφημο server της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας του indymedia που εκπέμπει μέσα απο το Πολυτεχνείο...

Που κρύβεται όμως η αλήθεια ;;; Ποιοί βολεύονται απο τη βλακεία των άλλων;

Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα οτι η “εθνοσωτήρες” που συντηρούν την παπατζο-δημοκρατία στην Ελλάδα δεν είναι τόσο κουτοί ή άβουλοι, όσο κι αν κάποιοι άλλοι θέλουν να προβάλουν κάτι τέτοιο.

Αποκαλύπτουμε όλο το σενάριο ενός καλά οργανωμένο σχεδίου που πλαισιώνει το μύθο της “τρομοκρατίας”

Είναι γεγονός οτι το Αθηναικό ιντιμίντια ελέγχεται απο τη γνωστή-άγνωστη επιτροπή του αντιεξουσιαστικού χώρου και περιλαμβάνει “αριστερές” ειδήσεις καθώς και συλλογικά ή ατομικά κείμενα κάθε λογής αντιεξουσιαστών, επαναστατών ή ακόμη και “ψώνιων” που διατυπώνουν εκεί της όποιες απόψεις ή επιθέσεις τους στο σύστημα ή σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένοι απλά ψάχνουν κάτι έτσι για να προκαλέσουν.

Έχετε αναλογιστεί ποτέ γιατι , παρά τις τόσες παπατζο-συζητήσεις , τηλεκόντρες και ψευτοπαρεμβάσεις της δικαιοσύνης ακόμη και στις επώνυμες πρυτανικές αρχές , το indymedia εκπέμπει και θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά υπο της ασπίδα του ιδίου του κράτους;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσους βολεύει το “κακό” indymedia ;; Πόσοι κάνουν αντιπολίτευση επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια μόνο και μόνο για να τους καμαρώνουν οι κοιμισμένοι ψηφοφόροι του καναπέ;;;

Το αντιεξουσιαστικό προφίλ του indymedia αποτελεί βασικό άλλωθι του συστήματος για να αναπαράγεται η καραμέλα των “γνωστών αγνώστων” και στο όνομα της αντιεξουσιαστική ιστοσελίδας με το “προκλητικό” προφίλ να ξορκίζεται το κακό που λέγεται “τρομοκρατία”!!!

Τι ακριβώς συμβαίνει....

Eκμεταλλεύονται το αντιεξουσιαστικό προφίλ, για να στρέφουν τα βλέμματα στους παραδοσιακούς "γνωστούς - αγνώστους" και την ίδια την πρόκληση...

Κατ'ουσίαν χρησιμοποιούν την ίδια την αφέλεια εκείνων που μέσα στη θολούρα της αντιεξουσιαστικής ιδεολογίας αναπαράγουν πιθανόν και άφελα τους (με στόχο να προκαλέσουν) κάθε τι που πιστεύουν οτι χτυπά την εξουσία.

Εκεί ακριβώς κρύβεται και η “φόλα” , το καλά κρυμμένο αγκίστρι μέσα στο δόλωμα.

Μέσα σε όλα αυτά το indymedia αναπαράγει σε αρκετές περιπτώσεις αυτό που θέλει η εξουσία να στοχοποιηθεί , (εκεί ... μέσα στο δόλωμα κρύβεται το αγκίστρι) το ξορκισμένο κακό , η φωνή των τρομοκρατών που βρίσκει διαυλο επικοινωνίας στέλνοντας την “τρομοκρατική” προκήρυξη να δημοσιευθεί στο “κακό” indymedia.

To indymedia βολεύει την ίδια την εξουσία που λειτουργεί τόσο έξυπνα και οργανωμένα έτσι ώστε να χρησιμοποιεί ακόμη κι αυτόυς που πιστεύουν οτι ιδεολογικά το πολεμούν την εξουσία.

Τυχαία προστατεύεται ο server του indymedia απο τις πρυτανικές αρχές ;

Κι έτσι οι αντιεξουσιαστές πιστεύουν πως έχουν το δικός τους πανίσχυρο μέσω....

H εξουσία κάνει τη δουλειά της κανονικά , καταδικάζοντας το “κακό” indymedia..... κι αποκάτω φωνάζει η αντιπολίτευση για να χειροκροτάει ο λαουτζίκος ...
κι η αδέκαστη δικαιοσύνη παριστάνει πως κάνει τη δουλειά της αμερόληπτα.



Αυτό ακριβώς είναι το σύστημα.


Η απεικόνιση της πιό τρομακτικής "τρομοκρατίας" , αυτής που τρομάζει την κοινή γνώμη και σκοτώνει εν ψυχρό για να στέλνει μηνύματα.

Επίλογος του τρόμου είναι το ίδιο πάντα διαχρονικό παραμύθι...Οτι συμφέροντα “φαντάσματα” του εξωτερικού συντηρούν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία στην Ελλάδα με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την “δημοκρατία μας” κι έτσι η κοινωνία τρομοκρατείται δημοκρατικότατα....και...
η "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" στην Ελλάδα δουλεύει ρολόι....


Source : teiresias.blogspot


Αρθρο 120, παράγραφος 4 : Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων

Η διάχυτη αγανάκτηση του Ελληνικού λαού είναι η αντίδραση στην πτώση – όχι μόνο του πολιτικού συστήματος γενικά, αλλά και των γνωστών πολιτικών ως άτομα – κάτω του επιτρεπτού ορίου. Ο μέσος Έλληνας δεν ανέχεται πλέον να τον διαφεντεύει κάποιος που είναι αφενός κατώτερος των περιστάσεων και αφετέρου κατώτερος από τον ίδιο. Οι πολιτικοί ήταν κάποτε πρότυπα ή, τουλάχιστον, κάτι το ξεχωριστό: η ενσάρκωση, οπτικά και ακουστικά, της έννοιας του ηγέτη.

Αυτή η (ψευδ)αίσθηση δεν υπάρχει πλέον στο μυαλό του μέσου Έλληνα: θεωρεί του πολιτικούς πολύ λίγους για να σταθεί απέναντί τους με δέος. Ανεξάρτητα από τις σπουδές και τις θέσεις που είχαν μέχρι χθες, τους αντιμετωπίζει a priori ως λιγότερο ικανούς και αξιόπιστους από τον οποιονδήποτε απλό πολίτη στέκεται δίπλα του και διαδηλώνει ενάντια σε ένα προϊόν πολιτικής που, ιστορικά πλέον, δεν μπορεί να πείσει ότι επαρκεί. Ακόμα και να αρκούσε ως πρόγραμμα, δεν μπορεί να πείσει ότι είναι εφαρμόσιμο από αυτούς που οδήγησαν τη Χώρα στην καταστροφή.

Αυτή η κατάσταση είναι, σε επίπεδο δημοκρατικής δομής, ιδιαίτερα επικίνδυνη: η ανυπαρξία θεσμικής πληρότητας, αν όχι de facto ευτελισμού των θεσμών από αυτούς που θα έπρεπε να τους υπηρετούν, δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για την κοινωνική συνοχή. Η έλλειψη δυνατότητας έκφρασης έχει μετατραπεί σε διαμαρτυρόμενο όχλο ο οποίος πολύ σύντομα θα μετεξελιχθεί είτε σε μαζική κλιμάκωση της κρίσης με την χαοτική μορφή ‘κρίση για την κρίση, άνευ πρότασης’ είτε σε αμέτρητες μικρές ανεξέλεγκτες ομάδες έκφρασης της λαϊκής οργής.

Το πρόβλημα παραμένει συστημικό: όσο αποτελεσματικά και να αντιμετωπιστεί η έκφραση της αγωνίας των πολιτών, η αδυναμία κάλυψης της πολιτικής έκφρασής τους θα διογκώνει το ante portas εκρηκτικό μίγμα οικονομικής δυστυχίας, ηθικής και πνευματικής κενότητας, έλλειψης ασφάλειας και βιώσιμου οράματος για το μέλλον.

Ντετερμινιστικά, οδηγούμαστε σε αμφισβήτηση της εξουσίας οποιονδήποτε πολιτικών σχηματισμών: η λειτουργούσα έκφανση του Πολιτεύματος είναι, βάσει του Συντάγματος, έωλη.

Με 2,000,000 πολίτες στους δρόμους ενάντια σε κάθε μορφής Μνημόνιο αλλά με την Κυβέρνησή τους να τα ψηφίζει, ισχύει ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία; Όταν δε έγκριτοι συνταγματολόγοι τεκμηριώνουν επιστημονικά την αντισυνταγματικότητα των Μνημονίων, όντως οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα;
(Άρθρο 1, Παρ. 2 & 3)

Με 20% ανεργία και μισθό 500 ευρώ, ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν όντως την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας;
(Άρθρο 2, Παρ. 1)
Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος;
(Άρθρο 22, Παρ. 1)

Με τον Πρωθυπουργό να καταγγέλλει δημόσια τα φαινόμενα διαφθοράς αλλά, συγχρόνως, με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και τους πολιτικούς στο απυρόβλητο, όντως οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου;
(Άρθρο 4, Παρ. 1)

Με το Διπλωματικό Σώμα ‘στον καιρό’ και τους αλλοδαπούς εργολάβους εξωτερικής πολιτικής αντ' αυτού, όντως μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες;
(Άρθρο 4, Παρ. 4)

Όταν ένας μέσος Έλληνας πολίτης ακούει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δηλώνει ότι η Χώρα βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικού πολέμου, μήπως πρέπει να μας φοβίσει το εύρος των πιθανών ερμηνειών για το ότι θανατική ποινή δεν επιβάλλεται, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο νόμο για κακουργήματα τα οποία τελούνται σε καιρό πολέμου και σχετίζονται με αυτόν;
(Άρθρο 7 Παρ. 3)

Ζούμε την ‘εποχή του σχετικού’, η οποία μοιραία οδηγεί σε σκοταδισμό και περαιτέρω διευκόλυνση της υλοποίησης αλλότριων σχεδίων που θα καταλύσουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την εθνική μας κυριαρχία. Η δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο δεν έχει περιθώρια για περαιτέρω αναμονή αλλαγής του πολιτικού σκηνικού από κάποιον από μηχανής Θεό. Έτσι όπως κατάντησε, έχει ζωτική ανάγκη από στήριξη εκτός των καθιερωμένων αποτυχημένων πρακτικών. Αν δεν στηριχθεί από δυνάμεις εντός της Χώρας, μοιραία θα στηριχθεί από κάποιους που έχουν στρατηγικό συμφέρον να το πράξουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.

Υπάρχει άραγε ελπίδα;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του Πολιτεύματος.
(Άρθρο 30 Παρ. 1)

Source : infognomonpolitics