Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Γερμανική " Τελική Λύση" : Χρηματοδότηση χρεών έναντι αποθεμάτων χρυσού


Η γερμανική λύση για το θέμα της υπερχρέωσης των ευρωπαϊκών χωρών του νότου θα προσφερθεί έναντι πολύτιμου ανταλλάγματος, όπως διαφαίνεται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Βερολίνο εξετάζουν αντί των ευρωομολόγων ένα σχέδιο για «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Εξόφλησης» που θα χρηματοδοτεί το χρέος χωρών έναντι των αποθεμάτων τους σε χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους.
Το σχέδιο για ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Εξόφλησης κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Τέλεγκραφ», καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τους σχετικούς συνταγματικούς περιορισμούς της Γερμανίας, για χρηματοδότηση των ελλειμμάτων ξένων χωρών, χάρη στα γενναιόδωρα ενέχυρα.
Υπενθυμίζεται ότι η παροχή εγγυήσεων ήταν η απαίτηση που έθεσε η Φινλανδία για να συναινέσει στη δανειοδότηση της Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, στη Γερμανία, το σχέδιο υποστηρίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες, ενώ οι Πράσινοι έχουν απειλήσει ότι αν δεν το δεχθεί η Ανγκελα Μέρκελ θα μπλοκάρουν την επικύρωση του δημοσιονομικού συμφώνου στην Ανω Βουλή της Γερμανίας.
Αλλά και η γερμανίδα Καγκελάριος που τάχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο κατηγορηματικά εναντίον της πρότασης αναμένεται ότι θα αλλάξει στάση, μετά την επιδείνωση των συνθηκών στην Ευρώπη και τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες που υπέστη.
Το Ταμείο Εξόφλησης που θα δημιουργηθεί θα αναλαμβάνει, σύμφωνα με το σχέδιο που περιγράφει η βρετανική εφημερίδα, να χρηματοδοτεί το μέρος του χρέους που ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ κάθε κράτους. Για το χρέος έως 60% του ΑΕΠ υπεύθυνα θα συνεχίσουν να είναι τα ίδια τα υπερχρεωμένα κράτη.

σημ. " Τελική Λύση" ήταν το κωδικό όνομα του σχεδίου εξόντωσης των Εβραϊκών πληθυσμών της Ευρώπης  κατά την διάρκεια του Β! Παγκοσμίου Πολέμου.

Source : TA NEA