Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Υπό όρους τα ωφέλη για τους Τουρκοκύπριους από το φυσικό αέριο

O βετεράνος δημοσιογράφος της Σημερινής Σάββας Ιακωβίδης, επεσήμανε  στις 29.12.2011 ορισμένα πράγματα με το άρθρο του « Μόνον υπό όρους οι Τ/κύπριοι να επωφεληθούν του αερίου» όταν έγραψε μεταξύ άλλων «… Αν οι Τ/κ θεωρούν ότι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας – γιατί, τότε, παίρνουν διαβατήρια και ταυτότητες; – να αποκηρύξουν το ψευδοκράτος και να απαιτήσουν μαζί μας αποχώρηση του Αττίλα και των εποίκων, χωρίς τουρκικές εγγυήσεις σε μελλοντική λύση. Δέχονται; Επειδή δεν πρόκειται να δεχτούν, θα χάσουν και τα αβγά και τα πασχάλια. Δεν είναι νοητό να γίνεται λόγος για δήθεν Ειδικό Ταμείο, στο οποίο να κατατίθεται το… μερίδιό τους, είτε βρεθεί είτε όχι λύση. Οι καθαρές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς συμπατριώτες. Δεν μπορεί οι Τ/κ να στηρίζουν το ψευδοκράτος, να αρμέγουν την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΕΕ, και να επιμένουν και σε οφέλη από το αέριο».
Το ίδιο επεσήμανε και το προσφυγικό σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια με ανακοίνωσή του 31.12.2011 με τίτλο «Η ανακάλυψη του φυσικού αερίου επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής», στην οποία τονίζει:
«…Αλλαγή πολιτικής συνεπάγεται να σταματήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπόσχεται μερίδιο στο παράνομο υποτελές στην κατοχή Καθεστώς στα κατεχόμενα( διότι αυτό είναι που εννοεί ο Πρόεδρος όταν αναφέρεται σε Τουρκοκύπριους) και να σταματήσει να υπόσχεται συνεκμετάλλευση του Φυσικού πλούτου μας στην κατοχική δύναμη , την Τουρκία. Οι Τουρκοκύπριοι εφόσον αποφασίσουν να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου και επανενταχθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως Κύπριοι πολίτες θα έχουν τότε κάθε δικαίωμα να απολαμβάνουν μαζί με τον υπόλοιπο Κυπριακό Λαό τα οφέλη απο το Φυσικό Αέριο.
Το Δημόσιο Συμφέρον και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Κυπριακού Λαού στο σύνολό του, επιβάλλουν την πιο πάνω πορεία. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελεί συνέχιση της εξυπηρέτησης των ξένων συμφερόντων αντί αυτών του Κυπριακού Λαού με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον. Ελπίζουμε οι Πολιτικές Ηγεσίες να αρθούν στο υψος των περιστάσεων και να μην θυσιάσουν στο βωμό των ξένων συμφερόντων και το ατού του Φυσικού Αερίου, προσθέτοντας ακόμη μια καταστροφική αποτυχία στο ενεργητικό τους.»

Θα κρίνουν το μέλλον της χώρας οι επόμενες 90 μέρες ;

Στην ηγεσία της Ελλάδας βρίσκεται ένας διορισμένος από τους ξένους και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα τραπεζίτης. Το εσωτερικό πατριωτικό μέτωπο ενώ εκφράζει το 85% του ελληνικού λαού (ΝΔ, κόμματα Αριστεράς, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ) είναι βαθιά διχασμένο ακόμα και στο εσωτερικό της Αριστεράς.
Ο ανώτατος άρχων της χώρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έχει λάβει σαφή θέση υπέρ του διορισμένου πρωθυπουργού σε μία κίνηση που από «εγγυητή» τον μεταβάλει σε «στημένο διαιτητή».
Τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα να μπορεί να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο οικονομικής εξαθλίωσης και γεωστρατηγικής απαξίωσης της χώρας.
Και αυτά είναι μόνο τα «θεωρητικά: Τα πρακτικά είναι ακόμα πιο βαριά: PSI δεν υπάρχει πλέον. Τουλάχιστον οι μισοί από τους ξένους δανειστές της χώρας, περίπου το 35% αρνούνται να συμμετάσχουν και θα τους πάνε σε υποχρεωτικό «κούρεμα» οι Γερμανοί. Αυτό σημαίνει «πιστωτικό γεγονός» για το οποίο όχι απλώς αδιαφορούν οι Γερμανοί, αλλά το έχουν αποφασίσει.
Διακινούνται στο εσωτερικό τόσο ψεύτικες ειδήσεις από τα ελεγχόμενα μεγάλα ΜΜΕ της διαπλοκής που πραγματικά εντυπωσιάζουν. Αυτή η δήθεν δόση των 89 δις ευρώ δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε ποτέ. Είναι το σύνολο του ποσού της δανειακής σύμβασης το οποίος είχε «στα χαρτιά» συμφωνηθεί αν προχωρούσε το PSI. Τίποτα άλλο.
Υπάρχουν 15 δις. ευρώ για την δόση του Μαρτίου που αν δεν δοθεί απλά θα χάσουν οι ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει. Όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται τώρα είναι ένας καθαρός εκβιασμός για να μην οδεύσει η χώρα σε εκλογές. Ξέρουν ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για τα σχέδιά της νέας βαυαροκρατίας αφού θα αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό: Πρώτο κόμμα η Ν.Δ. με μία ευάριθμη κοινοβουλευτική ομάδα 130-140 εδρών, μία Αριστερά συνολικής ισχύος 35-40% και ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αγωνιστεί να φτάσει το 20%.
Ο εκβιασμός εστιάζεται και πάλι στο θέμα της εξόδου από το ευρώ. Ο στενός φίλος του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου με τον οποίο τσούγκριζαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα ποτήρια της ακριβής σαμπάνιας που έρρεε στην γιορτή (λίγες ώρες πριν από το αηδιαστικά τηλεοπτικά στημένου «γεύματος με τους άπορους») ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας  Βασίλης Ράπανος προειδοποιούσε πριν λίγο ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ η χώρα θα γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω». Τα ίδια έλεγε και ο Γ.Προβόπουλος πριν δύο ημέρες.
Είναι εκπληκτικό το ότι έχει επιβληθεί στην χώρα η «δικτατορία των τραπεζιτών», η οποία κάθε μέρα δυναμώνει, ενώ οι τραπεζίτες έφεραν την Ελλάδα στο σημείο που είναι σήμερα, αλλοτριώνοντας βέβαια, τα συνήθη πιόνια τους πολιτικούς.
Πραγματικός στόχος είναι η λεηλασία της χώρας και δεν το κρύβουν: Υπουργοί από το  ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, προπαραμονή Χριστουγέννων, πούλησαν τέσσερα υπερπολύτιμα για την ΠΑ μεταφορικά αεροσκάφη που θα μπορούσαν να είχαν μετατραπεί σε εναέρια τάνκερ, στο μισό της τιμής που αξίζουν ακόμα και ως μεταχειρισμένα στην διεθνή αγορά. Είναι η πρώτη πώληση που αποφάσισε η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και έπεται συνέχεια.
Το ΥΠΕΚΑ αρνείται να δώσει άδειες για γεωτρήσεις στα νότια της Κρήτης, επιμένοντας σε μια χρονοβόρα διαδικασία με βέβαιο τελικό χαμένο την Ελλάδα, αφού είναι βέβαιο ότι σε συνθήκες χρεοκοπίας θα τα αρπάξουν «για δυο πεντάρες».
Λίγοι δείχνουν αποφασισμένοι να αντιταχθούν σε αυτό που έρχεται. Ο Α.Σαμαράς θέλει, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί. Είτε το θέλει, είτε όχι είναι μέρος του συστήματος και το επιτελείο του είναι σφιχταγκαλιασμένο με το σύστημα. Εγκλωβισμένος σε συνεχή εκβιαστικά διλήμματα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν δείχνει να έχει αρκετή βενζίνη για να σπάσει τα δεσμά που τον πνίγουν. Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί.
Και θέμα δεν είναι μόνο το πότε θα γίνουν οι εκλογές (οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει στις 4 Δεκεμβρίου) είναι και το ποια πρόταση έχει να καταθέσει όχι για έξοδο από την κρίση (δεν είναι και Θεός!), αλλά για μια συντεταγμένη πορεία της χώρας εν μέσω θυέλλης.
Για μια εθνική συμφωνία με τις δυνάμεις ακόμα και της Αριστεράς, αν η τελευταία αποφασίσει να σοβαρευθεί και από καταγγελτικός πολιτικός σχηματισμός αποφασίσει να μεταβληθεί σε δημιουργικό πολιτικό σχήμα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι 90 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, τουλάχιστον τα επόμενα δέκα χρόνια, ξεκίνησαν να μετράνε αντίστροφα, με τους οιωνούς να είναι άκρως αρνητικοί: Η χώρα κυβερνάτε απ’ευθείας από το εξωτερικό, όπως ποτέ στο παρελθόν, τουλάχιστον από την εποχή της βαυαυροκρατίας.