Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Οι Αμερικανοί θα δημιουργήσουν βάση σαμποτέρ στη Βουλγαρία


Ο Αμερικανός πρέσβης στη Βουλγαρία, Έρικ Ρούμπιν, δήλωσεότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ναυτική βάση κοντά στην Κριμαία, στην οποία θα υπάρχουν σαμποτέρ του αμερικανικού ναυτικού των Ειδικών Επιχειρήσεων.
 
Αυτή η βάση, κατά πάσα πιθανότητα, θα δημιουργηθεί στη Βουλγαρία, αφού είναι η σειρά της, μετά την αμερικανική βάση στο Ντεβόσελου της Ρουμανίας, όπου εγκαταστάθηκαν πυραυλικά συστήματα.
Ο Ρούμπιν πιστεύει ότι έχει, ήδη, επιτευχθεί η συμφωνία με τη βουλγαρική κυβέρνηση, και ότι μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η αμερικανική παρουσία στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, μεταξύ της οποίας είναι και  αυτή η «πρωτοβάθμια ειδική μονάδα».
Σημειώνεται ότι από τις 13 έως τις 30 Απριλίου στην περιοχή του Μπουργκάς και της Βάρνας έγιναν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες εκτός από τις συνηθισμένες θαλάσσιες δυνάμεις συμμετείχαν και αμερικανική ομάδα κομάντος 70 ατόμων.
Οι Ειδικές Δυνάμεις του Ναυτικού των ΗΠΑ «δημιουργήθηκαν για να εκτελέσουν τις πιο πολύπλοκες μυστικές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. Βασικά, στόχος τους είναι η εξάλειψη των τρομοκρατών και άλλων ανεπιθύμητων στοιχείων που προσδιορίζονται ως ‘εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών’.
Εκτελούν ένα ευρύ φάσμα ειδικών καθηκόντων, όπως η δολιοφθορά, σαμποτάζ, ανατροπές, μαθήματα και τεχνική βοήθεια σε παραστρατιωτικές και παρα-αστυνομικές μονάδες διαφόρων χωρών, στις οποίες ‘απειλούνται τα αμερικανικά συμφέροντα’.
Το πρόβλημα για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι ότι Ρώσοι, στο μεταξύ, έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην Κριμαία και μερικοί δυτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι «είναι πιο εύκολο να πέσει η Μόσχα, παρά η Κριμαία».
Η Κριμαία με τη συγκεκριμένη γεωγραφική της θέση και το σχήμα της, που θυμίζει αβύθιστο αεροπλανοφόρο, θεωρείται απόρθητη.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανάδειξε την Κριμαία σε μια «τρομερή ισχυρή θέση». Εκτός από το θύλακα του Καλίνιγκραντ ή τα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, η Κριμαία είναι η πλέον στρατιωτικοποιημένη περιοχή στον κόσμο.
Έτσι,  στην περιοχή αναμένεται η επίδειξη δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ από τη μία πλευρά και των ρωσικών δυνάμεων από την άλλη πλευρά με σύνορο τα βάθη της Μαύρης Θάλασσας.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι Αμερικανοί θέλουν την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία, δηλαδή υπό τον έλεγχό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου