Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Στό περιθώριο της σύσκεψης του G 20

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας,Εμπορίου, και Βιομηχανίας Ακιχίρο Οχάτα είπε στον υπουργό προεδρίας Ζαφέρ Τσαλαγιάν : ¨ Μη πείτε σε κανέναν ότι βάζετε φόρο 2% στις εταιρίες, γιατί κανένας δεν θα επενδύσει στην Ιαπωνία, και όλοι θα πάνε στην Τουρκία¨. Ο υπουργός Τσαλαγιάν την τελευταία μέρα των επαφών του στην Ιαπωνία μίλησε στους δημοσιογράφους σχετικά με το ταξίδι.
Ο Τσαλαγιάν είπε πως περιέγραψε με λεπτομέρειες στον Ιάπωνα υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου, και Βιομηχανίας το επενδυτικό περιβάλλον στην Τουρκία, πως το κόστος παραγωγής ενώ στην Ευρώπη είναι υψηλό στην Τουρκία είναι χαμηλό, και πως στην Ευρώπη η εβδομάδα εργασίας έχει 35 ώρες ενώ στη Τουρκία εφαρμόζεται το 45ρο. Εξέφρασε την άποψη πως η Τουρκία θα αποτελέσει βάση παραγωγής προϊόντων και είπε τα εξής : ¨ Δήλωσα στον υπουργό Οικονομίας το νέο σύστημα κινήτρων μας. Εξήγησα τα κίνητρα οικοπέδων μας. Του ανέφερα πως έχουμε ρίξει τον φόρο στις εταιρίες στο 20%, αλλά πως με το νέο σύστημα κινήτρων μας, έχουμε ρίξει το ποσοστό για κάποιες περιοχές και κάποιους τομείς στο 2%. Ο κύριος Οχάτα, πρώτα τα έχασε και μετά είπε πως δεν κατάλαβε. Μετά ρώτησε ¨ 2% ;¨.Και εγώ του είπα ¨Ναι μόνο 2% ¨. Του έδωσα περισσότερες πληροφορίες και παραδείγματα. Τότε ο υπουργός μου είπε ¨ Μη πείτε σε κανέναν ότι βάζετε φόρο 2% στις εταιρίες, γιατί αν ακούσουν το 2%, κανένας δεν θα επενδύσει στην Ιαπωνία, και όλοι θα πάνε στην Τουρκία. Την ίδια έκπληξη για το 2% έδειξε και ο CEO της Toshiba¨.

Σχόλιο : Σκεφτείτε τα ποσοστά φόρου στην Ελλάδα, το πόσο πανάκριβες είναι οι ασφαλιστικές εισφορές και θα αντιληφθείτε και την πορεία του…..fast truck.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου