Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή Μαρκεζίνη - Καρυώτη για την ελληνική ΑΟΖ

Προς τους Διευθυντές των εφημερίδων:
8 Ιανουαρίου 2012
Κύριε Διευθυντά,
Εδώ και αρκετό καιρό οι δύο υπογράφοντες, από κοινού και χωριστά o καθένας μας, επισημαίνουμε την ανάγκη κήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ μας, αντιμετωπιζόμενοι από τους «σοφούς» που επηρεάζουν το Υπουργείο των Εξωτερικών με δήθεν εχέφρονες συμβουλές απραξίας ή και ακόμη και με θρασεία αμφισβήτηση ως προς το αν υπάρχουν καν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου! Σήμερα, τα ίδια τα γεγονότα έρχονται να μας δικαιώσουν πλήρως, καθώς και να ενισχύσουν την πεποίθησή μας ότι ο υπάρχων πλούτος υδρογονανθράκων αποτελεί μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας τη στιγμή που όλοι οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας μας «μαδούν» ζωντανούς.

Η χθεσινή δήλωση της Αιγύπτου ότι σχεδιάζει να έλθει σε επαφή με την Κύπρο και την Τουρκία για να οριοθετήσουν την ΑΟΖ των τριών κρατών απαιτεί την άρδην μεταβολή της ουσιαστικής πολιτικής και διπλωματικής αδράνειας των δύο τελευταίων ετών και καθιστά αναγκαία μιαν άμεση απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Η ΑΟΖ της Αιγύπτου δεν συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Η Αίγυπτος έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία μόνον εάν δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Εάν ανεχθούμε αυτή την έμμεση αναγνώριση των τουρκικών θέσεων, θα δυσχεράνουμε αφάνταστα τη μέλλουσα διαπραγματευτική μας θέση. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και τη φημολογούμενη πρόθεση του Προέδρου της Κύπρου να μεταφέρει το πετρέλαιο και το αέριο της χώρας του στην Τουρκία, αντί να συνδράμει άμεσα και να συμβάλει στην περαιτέρω ενεργοποίηση των στενών σχέσεων Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ, τότε ο Ελληνισμός της Ανατολικής Μεσογείου θα υπογράψει μόνος του την υποταγή του στους Νεο-Οθωμανούς.
Η σημερινή χάωδης πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να αναμένουμε μοιρολατρικά το τέλος μας.
Πρέπει, λοιπόν, όχι μόνον η κυβέρνηση της Κύπρου να αρνηθεί να προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων με τα άλλα δύο κράτη, αλλά και η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ να διακηρύξουν τρανταχτά την πρόθεση κοινής δράσης αμέσως μετά το πέρας των επικείμενων, ελπίζουμε, ελληνικών εκλογών.
Σε αυτή την έκκλησή μας ζητούμε την στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας, καθότι εν προκειμένω δεν διακυβεύονται κομματικά αλλά εθνικά συμφέροντα υψίστης σημασίας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλειος Μαρκεζίνης, Ακαδημαϊκός
Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Source : infognomonpolitics.blogspot.gr

1 σχόλιο:

 1. ----- Προωθημένο μήνυμα -----
  Απο: Μιχαήλ Επιφανίδης
  Προς: "ethnikathemata@googlemail.com"
  Στάλθηκε: 10:30 μ.μ. Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012
  Θεμα: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΤΑΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 17 ΜΕΤΡΑ ΠΛΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΤΑ 24 ΜΕΤΡΑ, ΩΣ ΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΑΡΧΙΚΑ
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΗΛΕ –ΑΣΤΥ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 7-1-2012, ΗΠΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ, ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΜΕΝΕ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΤΕΤΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ , ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ , Η ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΤΑΜΟ, ΕΦΤΙΑΧΝΌΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ, ΓΙΑ ΠΛΑΤΟΣ 24 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΜΕΤΡΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΕΘΟΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΓΕΦΥΡΩΜΑΤΩΝ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Η ΤΑΦΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 24 ΜΕΤΡΑ ΠΛΑΤΟΣ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ Η ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ ΓΙΑ 17 ΜΕΤΡΑ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΚΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ . ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΙΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΘΕΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΣΤΑ 24 ΜΕΤΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή