Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Υπό όρους τα ωφέλη για τους Τουρκοκύπριους από το φυσικό αέριο

O βετεράνος δημοσιογράφος της Σημερινής Σάββας Ιακωβίδης, επεσήμανε  στις 29.12.2011 ορισμένα πράγματα με το άρθρο του « Μόνον υπό όρους οι Τ/κύπριοι να επωφεληθούν του αερίου» όταν έγραψε μεταξύ άλλων «… Αν οι Τ/κ θεωρούν ότι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας – γιατί, τότε, παίρνουν διαβατήρια και ταυτότητες; – να αποκηρύξουν το ψευδοκράτος και να απαιτήσουν μαζί μας αποχώρηση του Αττίλα και των εποίκων, χωρίς τουρκικές εγγυήσεις σε μελλοντική λύση. Δέχονται; Επειδή δεν πρόκειται να δεχτούν, θα χάσουν και τα αβγά και τα πασχάλια. Δεν είναι νοητό να γίνεται λόγος για δήθεν Ειδικό Ταμείο, στο οποίο να κατατίθεται το… μερίδιό τους, είτε βρεθεί είτε όχι λύση. Οι καθαρές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς συμπατριώτες. Δεν μπορεί οι Τ/κ να στηρίζουν το ψευδοκράτος, να αρμέγουν την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΕΕ, και να επιμένουν και σε οφέλη από το αέριο».
Το ίδιο επεσήμανε και το προσφυγικό σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια με ανακοίνωσή του 31.12.2011 με τίτλο «Η ανακάλυψη του φυσικού αερίου επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής», στην οποία τονίζει:
«…Αλλαγή πολιτικής συνεπάγεται να σταματήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπόσχεται μερίδιο στο παράνομο υποτελές στην κατοχή Καθεστώς στα κατεχόμενα( διότι αυτό είναι που εννοεί ο Πρόεδρος όταν αναφέρεται σε Τουρκοκύπριους) και να σταματήσει να υπόσχεται συνεκμετάλλευση του Φυσικού πλούτου μας στην κατοχική δύναμη , την Τουρκία. Οι Τουρκοκύπριοι εφόσον αποφασίσουν να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου και επανενταχθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ως Κύπριοι πολίτες θα έχουν τότε κάθε δικαίωμα να απολαμβάνουν μαζί με τον υπόλοιπο Κυπριακό Λαό τα οφέλη απο το Φυσικό Αέριο.
Το Δημόσιο Συμφέρον και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Κυπριακού Λαού στο σύνολό του, επιβάλλουν την πιο πάνω πορεία. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελεί συνέχιση της εξυπηρέτησης των ξένων συμφερόντων αντί αυτών του Κυπριακού Λαού με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον. Ελπίζουμε οι Πολιτικές Ηγεσίες να αρθούν στο υψος των περιστάσεων και να μην θυσιάσουν στο βωμό των ξένων συμφερόντων και το ατού του Φυσικού Αερίου, προσθέτοντας ακόμη μια καταστροφική αποτυχία στο ενεργητικό τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου