Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Περί ρατσισμού κατά των Ελλήνων


Η καυστική πέννα ενός από τους πιο έμπειρους και έντιμους δημοσιογράφους των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, ο Γιάννης Μαρίνος που χρημάτισε και Ευρωβουλευτής, έγραψε ένα ακόμα από τα χιλιάδες άρθρα του, σπάζοντας κόκαλα αδιαφορώντας για το αν τα λεγόμενά του θίγουν πολιτικούς «φίλους» ή αντιπάλους…
Ο λόγος του απλός και λογικός. Οι προειδοποιήσεις του όχι άγνωστες, αλλά λαμβάνουν πολύ περισσότερο τον χαρακτήρα του επείγοντος ακριβώς επειδή το λέει ο συγκεκριμένος…
Ας διαβάσουμε λοιπόν μια δημοσιογραφία που τείνει να  εκλείψει από την Ελλάδα μας… Ακολουθεί το κείμενο από το «http://www.tovima.gr/»:
Αντί ενός απλού, σταθερού, αποτελεσματικού κατά της φοροδιαφυγής και κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με τις επαγγελίες και των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, φαίνεται ότι προωθείτο το ακριβώς αντίθετο. Έστω κι αν η επακολουθήσασα κατακραυγή οδήγησε σε βελτιωτική αναθεώρηση. Πάντως, αντί απλού, θα έχουμε ένα ακόμη πιο περίπλοκο, προς μεγάλη χαρά των φοροτεχνικών, στους οποίους αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε, και ακόμη μεγαλύτερη χαρά όσων εφοριακών υποκύπτουν στον πειρασμό να γίνονται εκείνοι πλουσιότεροι αντί του κράτους.
Για σταθερό σύστημα ούτε λόγος να γίνεται, αφού ακόμη και λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου μεταβάλλονται κάθε τόσο οι προβλέψεις του. Και καθώς θα καταστεί αναπόφευκτα δυσεφάρμοστο, θα χρειαστεί σύντομα να τροποποιηθεί, αποτρέποντας συν τοις άλλοις κάθε σκέψη για παραγωγικές επενδύσεις, οι οποίες γίνονται μόνο αν υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα. Αποτελεσματικό αποκλείεται να είναι προς ανακούφισιν των φοροφυγάδων. Όσο για την υπόσχεση ότι θα είναι δικαιότερο, μόνο παρεμπιπτόντως το προσπαθεί καθώς επιδιώκει να εισπράξει περισσότερους φόρους από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, αλλά γίνεται ακόμη πιο άδικο για τα σίγουρα υποζύγια, τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Αποκορύφωμα αυτής της φορολογικής λαίλαπας η πρόθεση να καταργήσει κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις που ισχύουν ως σήμερα για τους έχοντες τέκνα και ιδιαίτερα για τους πολυτέκνους.
Ο εισηγητής αυτής της ηρώδειας έμπνευσης φέρεται ειπών ότι πολλά τέκνα έχουν μόνο οι πλούσιοι, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δυστυχώς η ιδιότητά του ως καθηγητή επιβεβαιώνει τη ρήση του Μπίσμαρκ ότι η ανάθεση πολιτικών λύσεων σε καθηγητές οδηγεί σε καταστροφή. Γιατί προωθείται κατάργηση του ισχύοντος σημαντικού αφορολόγητου ποσού υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών, που ήταν υψηλότερο όσο περισσότερα παιδιά έχουν, και με ταυτόχρονη μείωση του επιδόματος προς τις πολύτεκνες μητέρες.
Παράδειγμα: γονέας με τέσσερα προστατευόμενα παιδιά και με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο εισοδήματος 2.680 ευρώ ενώ ως τώρα πλήρωνε για το ίδιο εισόδημα μόνο 130 ευρώ! Οι ακόμη πιο πολύτεκνοι εξοντώνονται. Και πολύτεκνα είναι κυρίως τα φτωχότερα στρώματα – παγκοσμίως μάλιστα.
Αυτή η ανάλγητη και παράλογη σκέψη σε βάρος των πολυτέκνων (διευκρινίζω ότι δεν έχω τέκνα) θα φέρει σε αδιέξοδο τις οικογένειές τους. Και δείχνει να αγνοεί το ότι κάθε άλλη δαπάνη μπορεί να περικοπεί (π.χ., σε αυτοκίνητα, ρουχισμό, διασκέδαση, ταξίδια, διακοπές κτλ.) εκτός από τον αριθμό των τέκνων. Εκτός αν τα σφάξεις!
Ο νομοθέτης με τα ανωτέρω παραβιάζει και το άρθρο 21 του Συντάγματος που προβλέπει ότι «οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος» και ότι «ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, αποτελεί υποχρέωση του κράτους». Αυτό το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο, δηλαδή το δημογραφικό πρόβλημα, καθώς η Ελλάδα είναι η τρίτη με τον γηραιότερο πληθυσμό χώρα στον κόσμο. Το 20% του πληθυσμού της (2.141.786) είναι άνω των 65 ετών με τάση ραγδαίας επιδείνωσης. Με τα νέα μέτρα η υπογεννητικότητα θα αυξηθεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς και η Ελλάδα θα καταντήσει η πρώτη χώρα γερόντων στον κόσμο.
Προς μεγάλη χαρά των υπερμάχων της εισροής μεταναστών, που ήδη κάλυπταν τις θέσεις εργασίας για τις οποίες δεν υπήρχε προ μνημονίου ζήτηση από Έλληνες. Η πληθυσμιακή αυτή αλλοίωση θα οδηγήσει σε περαιτέρω εκτόπιση των Ελλήνων από τους μετανάστες (μουσουλμάνους κατά κανόνα που γεννοβολούν ασταμάτητα) και πολύ σύντομα ίσως θα γίνουν πλειοψηφία μέσα στη χώρα μας ή «τμήματά» της, όπως συνέβη στη Σερβία, τμήμα της οποίας βίαια αποσπάστηκε για να αναγνωρισθεί ως ανεξάρτητο πια μουσουλμανικό Κοσσυφοπέδιο. Η κυρίως μουσουλμανική Αλβανία διά στόματος του προέδρου Μπερίσα ήδη ανακοίνωσε έμμεσα τη διεκδίκηση της ελληνικής Ηπείρου. Αυτά.
             defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου