Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οι Ελληνικές 'Ενοπλες Δυνάμεις στο στόχαστρο


Ύποπτη και συστηματική προσπάθεια αφοπλισμού και αποδόμησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα μάτια του ελληνικού λαού και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης επιχειρείται από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα από πολλά διεθνή ΜΜΕ.
Ξένοι δημοσιογράφοι που δεν ξέρουν κάν που βρίσκεται στον χάρτη η Ελλάδα προσπαθούν με ψευδή και παραποιημένα στοιχεία να αποδείξουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΕΔ) και οι αμυντικές δαπάνες αποτελούν την αιτία της οικονομικής καταστροφής της χώρας.
Ως αν επρόκειτο για ένα οργανωμένο και κεντρικά κατευθυνόμενο σχέδιο απονεύρωσης του οργανισμού και του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων 10 συνολικά ξένα δημοσιεύματα ασχολούνται με τις αμυντικές δαπάνες, με την επίδραση αυτών στην «καταστροφή» της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας παρουσιάζοντας ανακριβή στοιχεία όπως ότι την αγορά των 223 M-109 A3 GE2 τα οποία όπως αναφέρουν αποκτήθηκαν έναντι ... 400 εκατ. ευρώ, όταν είναι γνωστό ότι αγοράστηκαν έναντι μόνο 18 εκατ. ευρώ.
Οι συντάκτες των δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι ενώ η ελληνική κοινωνία υποφέρει από τα οικονομικά μέτρα, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σύνολο τους,  δεν έχουν επηρεαστεί από τις περικοπές.
Προφανώς οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν για τους μισθούς πείνας των στελεχών των ΕΕΔ, ούτε για τα προβλήματα διαθεσιμότητα σημαντικού στρατιωτικού υλικού όπως πλοία και αεροσκάφη.
Το πλέον όμως εξοργιστικό είναι ότι η πλειονότητα των δημοσιογράφων δηλώνουν ότι δεν  καταλαβαίνουν  το λόγο για τον οποίο η Ελλάδα αγοράζει οπλικά συστήματα, ούτε μπορούν να καταλάβουν γιατί διατηρούμε ως Έθνος σημαντικές σε αριθμό Ένοπλες Δυνάμεις. 
Δυστυχώς οι περισσότεροι ξένοι δημοσιογράφοι αγνοούν τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, την δράση του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη, την απειλή του Casus Belli στο Αιγαίο  και τις συνεχόμενες προκλήσεις στο Αιγαίο που καμία από τις ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής απειλής πριν από 20 χρόνια. 
Οι «περισπούδαστοι» ξένοι συντάκτες δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι ο Ψυχρός Πόλεμος για την Ελλάδα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου να αμφισβητεί σε πρόσφατη ομιλία του στην τουρκική Βουλή την ελληνικότητα νησιών στο Αιγαίο, πράγμα πρωτάκουστο για μία χώρα η οποία φιλοδοξεί να γίνει ισότιμο μέλος της ΕΕ και η οποία θα έπρεπε με βάση αυτά που έχει συμφωνήσει να τηρεί τους βασικούς όρους καλής γειτονίας.
Όμως αν τελικά οι ξένοι συντάκτες δεν είναι και τόσο άσχετοι με την ελληνική πραγματικότητα τι άλλο θα μπορούσε να τους ωθήσει να γράψουν τέτοια υπονομευτικά για την εθνική μας ασφάλεια άρθρα ; Σημειώνεται ότι μέχρι το 1967 οι ΕΕΔ ναι μεν ήταν υψηλά σε ότι αφορά την αποδοχή τους στην συνείδηση των πολιτών αλλά απείχαν αρκετά από το να θεωρηθούν «εθνική εγγύηση» λόγω της πλήρους εξαρτήσεως τους σε εξοπλισμό και υλικό από τις ΗΠΑ.
Κάτι που άλλαξε εν μέσο στρατιωτικής κυβερνήσεως με τις πρώτες μεγάλες παραγγελίες νέων όπλων σε Γερμανία και Γαλλία. Μετά το 1974 και παρά το γεγονός ότι η διογκούμενη αριστερή προπαγάνδα είχε δαιμονοποιήσει το ρόλο των ΕΕΔ κυρίως λόγο της ανάγκης επιβίωσης της χώρας ένεκα της τουρκικής απειλής οι ΕΕΔ πρακτικά έμειναν στο απυρόβλητο και συνεχίστηκε ακόμα με πιο έντονο ρυθμό η εξοπλιστική προσπάθεια τους. Αποτελώντας πάντα αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως εθνική εγγύηση.
Ρόλο που αναγνώρισε ακόμα και ο Α. Παπανδρέου, ο οποίος ανέλαβε υπουργός Εθνικής Άμυνας στην πρώτη κυβέρνησης του μη θέλοντας να παραδώσει στα νεομαρξιστικά στοιχεία του κόμματος του την ηγεσία των ΕΕΔ κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλούσε ανορθόδοξες αντιδράσεις από τις ΕΕΔ.
Σήμερα την εποχή της μαζικής αποδόμησης ηθών αξιών και συμβόλων οι ΕΕΔ είναι ο μοναδικός εθνικός οργανισμός που στέκεται ακόμα όρθιος. Και αυτό τους ενοχλεί…
Μήπως οι πλούσιοι Ευρωπαίοι φίλο μας δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι μία πτωχευμένη χώρα διαθέτει ακόμα ισχυρές Ένοπλης Δυνάμεις τις οποίες ο Λαός τις περιβάλει με εμπιστοσύνη όπως έχουν αποδείξει οι δημοσκοπήσεις.
Μήπως λόγω αυτής της σχέσης Στρατού Λαού οι «κατευθυνόμενοι» ξένοι κονδυλοφόροι έγραψαν τα γνωστά και κατάπτυστα δημοσιεύματα περί πραξικοπήματος και κατάληψης της εξουσίας από τις ΕΕΔ ;  
Μήπως κάποιοι ονειρεύονται έναν ελληνικό Λαό αδύναμο στρατιωτικά και πολιτικά για να μπορέσουν κάποια στιγμή να επιβάλουν και με την βία μέσω πρόθυμών γειτόνων την βούληση τους στον ελληνικό Λαό;
Μήπως ένα Λαός που είναι οικονομικά, πολιτικά στρατιωτικά και ηθικά αποδυναμωμένος δεν είναι ένα εύκολο θύμα στις ορέξεις των αρπαχτικών της εποχής μας ;
Για όποιον έχει την παραμικρή αμφιβολία για όλα αυτά αρκεί να διαβάσει τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στα ξένα ΜΜΕ.
1)     http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/mar/21/greece-austerity-measures-military-spending?newsfeed=true







  2)  http://www.independent.co.uk/news/business/analysis-and-features/less-healthcare-but-greece-is-still-buying-guns-6257753.html

 3)      http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/9129234/EU-accused-of-hypocrisy-for-1-billion-in-arms-sales-to-Greece.html
4)      http://www.lepointinternational.com/it/politica/europa/550-the-submarine-deals-that-helped-sink-greece-.html
5)      http://www.presseurop.eu/en/content/article/1383501-greece-still-splashes-out-billions-defence
6)   http://articles.latimes.com/2010/may/15/world/la-fg-0515-greece-turkey-20100515
7)   http://www.defensenews.com/article/20120305/DEFREG01/303050004/EU-Lawmaker-France-Germany-Pressured-Greece-Avoid-Defense-Cuts
8) http://euobserver.com/13/115513
9)  http://www.hurriyetdailynews.com/default.aspx?pageid=438&n=debt-hit-greece-still-spending-billions-on-weapons-2010-05-04
10) http://www.zeit.de/2012/02/Ruestung-Griechenland
11)  (μετάφραση του γερμανικού άρθρου) http://www.defencegreece.com/index.php/2012/01/greece-arms-deals-does-merkel-trade-2nd-bailout-for-60-eurofighter/

 Σε όλους αυτούς τους ξένους δημοσιογράφους θα τους θέσουμε ένα απλό ερώτημα. Η χώρα τους απειλείται με πόλεμο από μία γειτονική χώρα εάν εφαρμόσει αυτά που προβλέπει το διεθνές δίκαιο γιατί δυστυχώς η Ελλάδα αυτό αντιμετωπίζει.

Και αν θέλουν και αποδείξεις ακολουθεί το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman που ξεκάθαρα αναφέρει την απειλή του πολέμου της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας αν η τελευταία επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 στα 12 ναυτικά μίλια.  Αυτά για να ξέρουν όλοι ότι αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας και την ανεξαρτησία μας.

"As for Greece, with which Turkey has come to the brink of war three times in the past over territorial disputes in the Aegean, Turkey still sees any Greek attempt to extend the country's territorial waters to 12 nautical miles as a casus belli (a cause for war). Turkey and Greece are at odds over the boundaries of their territorial waters and airspace in the Aegean due to the peculiar geography of the Aegean Sea, where some Greek islands are lined up along Turkey's western coasts. In 1995, Parliament declared any unilateral attempt by Greece to extend its territorial waters to 12 nautical miles from the current six miles as a casus belli. Greece is not included in the “external threats” list either, aside from the “12 mile problem.”

http://www.todayszaman.com/news-225712-israeli-caused-instability-makes-its-way-to-turkeys-security-document.html
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου