Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Η μυθοποίηση της φοροδιαφυγής

Οχι ότι το φοροεισπρακτικό σύστημα της χώρας ήταν και το πλέον  αποτελεσματικό της Ευρώπης,  αλλά μετά τις εκλογές του 2009  άρχισε να διαρρέεται προς όλες τις κατευθύνσεις η –δήθεν- αιτία του προβλήματος, που δεν ήταν άλλη σύμφωνα με τους κρατούντες, παρά η φοροδιαφυγή των Ελλήνων. Δια αυτό και έβαλαν "λυτούς και δεμένους" στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σπείρουν την προπαγάνδα η οποία θα μετατρέψει τις πολιτικές συμμορίες που καταλήστεψαν τη χώρα σε σωτήρες της. Τοιουτοτρόπως η τιμωρία των ενόχων απατεώνων καθώς και των ανίκανων απογόνων, με αυτά και με άλλα, ακυρώθηκε.
Ωστόσο όσο και να προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, "έρχεται"  η απλή λογική για να τους ξεσκεπάσει με γεγονότα.
  1. Η διαρκής φόρτωση στο δημόσιο χρέος γινόταν επί πολλά συναπτά έτη, με γνωστό στους δανειολήπτες -κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ- το συνολικό δημόσιο έσοδο. Επομένως εγνώριζαν ότι πρόσθεταν συνεχώς χρέη χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των. 
  2. Είναι κατα κοινή ομολογία αποδεκτό ότι η άμεση και έμμεση φορολογία που επιβαλλόταν στους Έλληνες ήταν (και ήδη είναι η επαχθέστερη)  από τις υψηλότερες στον κόσμο.         
  3. Το χρηματιστήριο, μέχρι και το 1999, ήταν το όχημα μαζικής καταλήστευσης του ΑΕΠ αλλά και αφαίμαξης των ασφαλιστικών ταμείων. Ποιος μπορεί να λησμονήσει την κυβέρνηση Σημίτη  που διαλαλώντας τις χρηματιστηριακές φούσκες ως αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης, το μόνο που έκανε ήταν να βοηθάει στην μεταφορά τεράστιων χρηματικών ποσών στα θυλάκια ολίγων πρασινό-γαλαζωπών απατεώνων; Ποιος λησμονεί τις εταιρείες φαντάσματα που οι μετοχές τους έφτασαν να διακινούνται σε τιμές απίστευτα υψηλότερες απο την πραγματική αρχική μηδενική τους αξία;
  4. Οι Ολυμπιακοί αγώνες  που πραγματοποιήθηκαν ερήμην του λαού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, οι φιέστες τους ξεπέρασαν σε κόστος το υπερπολλαπλάσιο του προβλεπομένου (γράφτηκε κατα περίπτωση μέχρι και 50 φορές περισσότερο).    
  5. "Εστησαν" μια οικονομική ανάπτυξη "φουσκώνοντας" διαρκώς το ΑΕΠ φτάνοντας  να προυπολογίζουν πόρους ακόμα και από περιθωριακές οικονομικές δραστηριότητες.. Και επάνω σε αυτούς τους άδηλους πόρους, προσπαθούν σήμερα να ολοκληρώσουν την καταλήστευση των λαϊκών τάξεων. Παραγνωρίζουν ωστόσο εσκεμμένα  ότι υπάρχουν δυσθεώρητοι πόροι δεκάδων δισεκατομμυρίων που διαφεύγουν σε ετήσια βάση συσωρευτικά και μόνιμα μέσω των μεταναστών στις χώρες προέλευσης των.   
Η φοροδιαφυγή είναι ένα φαινόμενο προς αποφυγή που ισχύει παγκοσμίως και βεβαίως εκδηλώνεται και στην Ελλάδα   Ωστόσο είναι το λιγότερο παραπλανητικό να λέγεται πως η τραγική οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, έχει ως αιτία τους ελάχιστους εναπομείναντες έλληνες υδραυλικούς  ή τους χειμαζόμενους από την κρίση δοκιμαζόμενους έλληνες εμπόρους ενώ την ίδια στιγμή το παραεμπόριο των επίσης αφορολόγητων, κάθε λογής τριτοκοσμικών μεταναστών, διαρκώς γιγαντώνεται.   
Η φοροδιαφυγή σε τόση μεγάλη έκταση απαιτεί και κάποιο χώρο να "κρύβεται", δια αυτό και ανακαλύφθηκε, όλως προσφάτως, η Ελβετία ώστε να γίνει αυτή η  προπαγάνδα, αφετηρία της εκ νέου -δια των φοροεπιδρομών- καταλήστευσης του τόπου. Αν όμως υπάρχουν όπως με όσα αστήριχτα λέγονται, αμύθητες καταθέσεις δισεκατομμυρίων, Ελλήνων υπηκόων σε ελβετικές τράπεζες, αυτές θα είναι οι καταθέσεις των  παρατρεχάμενων προνομιούχων, των ίδιων ακριβώς που σήμερα ομιλούν περί φοροδιαφυγής των Ελλήνων. 
Αντώνης Σ. Περδικάρης
HellasOnTheWeb.Org
Στη συνέχεια δημοσίευται κείμενο του Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλου, ως απάντηση-συζήτηση στο δημοσίευμα του SPIEGEL:   "600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ".
(το θέμα είναι σχετικό, εφόσον τέτοια δυσθεόρατα ποσά προϋποθέτουν και την αντίστοιχη μεγάλη φοροδιαφυγή
"Αγαπητοί φίλοι, 
Από ό,τι ξέρω εδώ στην Ελβετία,
1ον.  Το ακριβές ποσό δεν είναι δυνατόν να γίνει γνωστό - υπαρχουν Έλληνες με ελληνικά ή ξένα ονόματα και υπάρχουν Έλληνες καμουφλαρισμένοι όπως υπάρχουν και Έλληνες που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.
2ον.  Υπάρχει ΗΔΗ συμφωνία ώστε οι κάτοικοι χωρών της ΕΕ υπόκεινται σε κράτηση, αρχικώς 20%, αργότερα 35% για τα εισοδήματα (τόκους) που έχουν από τα κατατεθειμένα κεφάλαια. Η κράτησις αυτή στην πηγή (δηλ. στις ελβετικές Τράπεζες) παραδίδεται στην οικεία χὠρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ εκάστου καταθέτου. Αποκλείεται η αναφορά ονομάτων διότι το τραπεζικό απόρρητο είναι μέρος του Συντάγματος της Ελβετίας
3ον.  Θα πρέπει να ξέρετε κάτι που φαίνεται οτι αγνοείτε:
Από το 1953 μέχρι και το 1973 η εισροή κεφαλαίων στην Ελλάδα για επενδύσεις ήταν της τάξεως του 10% του ελληνικού ΑΕΠ ετησίως /υπήρχε δηλ. τάσις αθρόου επαναπατρισμού κεφαλαίων ιδία εκ μέρους των εφοπλιστών που κατοικούν στο εξωτερικό.
Μετά το 1975 οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν στο 0,6% (μηδέν, έξη) και γι'αυτό θα πρέπει να ζητάμε τους πραγματικά υπαιτίους και όχι τους Έλληνες που έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στα παιδιά τους να σώσουν τις περιουσίες τους.  Η μείωσις των ιδιωτικών επενδύσεων οφείλεται στα συνθήματα των διαφόρων κομμάτων ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗς ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ  και του «ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΤΌΠΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΊΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ».   Θυμηθείτε ποιός είναι ο κύριος υπεύθυνος για τούτο μετά την μεταπολίτευση.
Οι ξένοι κεφαλαιούχοι-επενδυτές έχουν moto το «εμείς πάμε μόνο  εκεί που μας θέλουνε» και όπως είχα συχνά γράψει «οι επενδυτές δεν πλησιάζουν αυλές όπου υπάρχουν σκυλιά που γαβγίζουν». Συνέπεια αυτού ήταν ο επηρεασμός (για ψηφοθηρικούς λόγους) του Καραμανλή ο οποίος εισήγαγε στο Σύνταγμα του 1975 το άρθρο 106 παράγρ. 3. και το οποίο  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ´  Διαβάστε το και πέστε μου αν ΕΣΕΙΣ, οι επικριτές, είχατε μία δεκάρα, θα την επενδύατε στην Ελλάδα;   Για να σας πουν «επενδύσατε, φέρτε τα στην Ελλάδα, φτιάχτε επιχειρήσεις ή βιομηχανία και εμείς σε λίγο ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑΤΕ.  Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ 0,6%   
Επομένως προτού καταδικάσετε, βρήτε αυτούς που είναι αξιοι καταδίκης αντί να σκέπτεστε πώς αυτών, που έχουν τα κεφάλαιἀ τους στην Ελβετία, θα τους τα φάτε.  Θυμάμαι ότι όταν ο Καραμανλής εδίωξε τους Ανδρεάδη και Νιάρχο η ΕΡΤ είχε βγάλει μικρόφωνα στους δρόμους και ρωτούσε «πώς σας φάνηκε η δίωξις Ανδρεάδη και Νιάρχου» για να λάβουν την ενθουσιαστική απάντηση «καλά κάναν και τους τα πήρανε»!
Σημειώσατε ότι αυτά γράφω όχι σε αναφορά με τον εαυτό μου ΔΙΟΤΙ εγώ δεν είμαι κάτοικος Ελλάδος. και το θέμα αυτό της κλοπής δεν με ενδιαφέρει προσωπικώς (διότι, επιπροσθέτως, εγώ ...δεν έχω κεφάλαια, ούτε είμαι ...πλουτοκρατία κατά την ορολογία της Κας Αλέκας!  Δεν είμαι παρά ένας απλός Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπ. Γενεύης (ή, όπως έλεγε ο καθηγητής μου Α.Philonenko, "je ne suis qu'un philosophe"!).
Κατακλείς:  Αν υπάρχουν 200 ή 600 δισ. στις ελβετικές Τράπεζες είστε άξιοι της τύχης σας όταν θέλατε να σας κυβερνούν αυτοί που ψηφίζατε! 
Διατί οι Ελβετοί δεν έχουν τα κεφάλαιά τους στην ...Ελλάδα αλλά επενδύουν στην χώρα τους;   Διερωτηθήκατε ποτέ;  ΤΙ ΕΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑ;  TO ΞEΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΣ ΤΟΥΣ;"
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος, Geneva
Source : hellasontheweb.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου