Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μερικές αλήθειες για το " σκάφος" μας

Ακόμα κι' αν " τρελλαίνονταν" ξαφνικά οι πιστωτές μας και μας χάριζαν αύριο ολόκληρο το εθνικό χρέος , μέχρι και το τελευταίο ευρώ, απο τη στιγμή που το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να παράγει ισολογισμούς με τόσο μεγάλα ελλείματα, μέσα σε λίγα χρόνια θα ξαναρχόμασταν πάλι στα ίδια! Θα βρισκόμασταν και πάλι υπερχρεωμένοι.
Υπάρχουν μια σειρά από κρίσιμες αλήθειες, που πρέπει να ιδωθούν κατάματα και να αντιμετωπισθούν καίρια και υπεύθυνα από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας , πέρα από πολιτικά , ιδεολογικά ή συντεχνιακά συμφέροντα. Απλά γιατί εάν το " σκάφος" βουλιάξει, θα βουλιάξουμε μαζί του όλοι. Κάποιες από αυτές τις οδυνηρές αλήθειες :

1. Οικονομία : Ο,τι και να κάνουμε , χωρίς ανάπτυξη δουλειά δεν γίνεται. Ανάπτυξη σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον , αντί να εισάγουμε τα πάντα, να υπάρξει άμεσα διακομματικός κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αρχίσουμε να παράγουμε στοχευμένα προιόντα και υπηρεσίες με υψηλή εξαγωγική δυναμική. Και ασφαλώς να ενισχύουμε όλοι ως καταναλωτές τα ελληνικά προιόντα.
Δεύτερον να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος και την γραφειοκρατία για την ίδρυση εταιρειών και την προσέλκυση επενδύσεων καθώς και τους συντελεστές φορολογίας ( π.χ. στο 10% όπως ισχύει σε Κύπρο και Βουλγαρία).

2. Δημόσιο : Αυστηρός έλεγχος και διαφάνεια στις δαπάνες , πλήρης μηχανοργάνωση των υπηρεσιών , ο αριθμός των απασχολουμένων να είναι ο απολύτως απαραίτητος ενώ οι απολαβές τους να εξαρτώνται άμεσα από την μετρήσιμη αποδοτικότητά τους.

3. Διαφθορά : Να σταματήσουν τα λόγια αυτοενοχοποίησης του λαού και να αλλάξουν στην πράξη οι κανόνες του παιχνιδιού. Αναθεώρηση του Συντάγματος και αναθεώρηση του ευρύτερου νομικού πλαισίου ώστε να επιβάλλεται άμεση εκδίκαση χωρίς παραγραφές , με ποινή δήμευσης περιουσίας των καταχραστών και των συγγενικών τους προσώπων α! βαθμού, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση όλων , από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο πολίτη.

4. Μεταναστευτικό : Το πρόβλημα είναι η ίδια η επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας , που δεν αντέχει άλλους " φιλοξενούμενους". Να υπάρξει διακομματικός καθορισμός ανώτατου αριθμού φιλοξενούμενων μεταναστών , προφανώς νομίμων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και τις δυνατότητες απασχόλησης και ενσωμάτωσης.

5. Παιδεία : Εχουμε υποστεί μια κρατούσα αντίληψη που στο όνομα , δήθεν, του χτυπήματος του εθνικισμού, της " εχθροπάθειας" και της " κλειστής, ξενόφοβης κοινωνίας", εκθεμελιώνει κάθε έννοια πατριωτισμού στηνεκπαίδευση, στην τέχνη, στον πολιτισμό και στην ενημέρωση. Αυτή η αντίληψη που μας οδηγεί στον εκφυλισμό και την παρακμή, δεν έχει καμμία αντικειμενική βάση αλήθειας. Ολες οι χώρες του κόσμου στηρίζουν την ισχύ και την συνεκτικότητα των κοινωνιών τους στον πατριωτισμό και δεν διστάζουν μάλιστα να παραποιήσουν κάθε ιστορικό δεδομένο, προκειμένου να το καθιερώσουν στη συνείδηση των πολιτών τους.

Φανταστείτε τι θα γινόταν στις ΗΠΑ αν κυκλοφορούσε μια σειρά όπως το "1821", με επιχορήγηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Προφανώς άμεση εφαρμογή του Patriot Act και οι υπεύθυνοι για την ταινία στο..Γκουαντάναμο!

Source : Hellenic Nexus editorial( τ.52, Μάιος 2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου