Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ελεύθερος Αιγύπτιος μπλόγκερ ύστερα από 4 χρόνια φυλάκισης

Ελεύθερος αφέθηκε ο Αιγύπτιος μπλόγκερ Αμπντέλ Καρίμ Ναμπίλ, 26 ετών, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με την κατηγορία της προσβολής του Ισλάμ και του προέδρου της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση οργάνωσης υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το Αραβικό Δίκτυο για Πληροφορίες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ANHRI) ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του μπλόγκερ Καρίμ Ναμπίλ, που είναι γνωστός ως Καρίμ Άμερ, είναι κακή και ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν προτού τον αφήσουν ελεύθερο χθες. Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν για το θέμα.

"Ο Καρίμ αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη το πρωί και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή, όμως είναι πλέον ασφαλής", δήλωσε ο Γκαμάλ Έιντ, επικεφαλής του ANHRI, που εκπροσώπησε τον Άμερ στο δικαστήριο, στο Ρόιτερ. "Κρατήθηκε για 11 ημέρες πέραν της ποινής του και χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς", πρόσθεσε ο Έιντ.

Ο Άμερ, φοιτητής στο πανεπιστήμιο αλ Άζχαρ, είχε συλληφθεί το 2006 με την κατηγορία ότι προσέβαλε το Ισλάμ και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ στο μπλογκ του. Καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης και αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου