Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

Με αφορμή την εισροή μεγάλου αριθμού μεταναστών από Ασία και Αφρική καθώς και τις επαναπροωθήσεις από χώρες της Ε.Ε. προς την Ελλάδα όσων μεταναστών Ασιατικής και Αφρικανικής προέλευσης θεωρούνται ανεπιθύμητοι στις χώρες αυτές, υπάρχει άμεση ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού αντιμετώπισης αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης. Στο σύνολό τους σχεδόν, οι μετανάστες προέρχονται από περιοχές όπου τα πολιτιστικά και κοινωνικά πρότυπα καμία σχέση δεν έχουν με τα αντίστοιχα που υπάρχουν στην ελληνική και τις άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός , η βία ως τρόπος ζωής , η απαξίωση εννοιών όπως σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια , ισότητα μεταξύ των φύλων που αποτελούν βασικές αξίες των ευρωπαϊκών κοινωνιών . Η αφομοίωση αυτών των πληθυσμιακών ομάδων αποδείχθηκε ανέφικτη , όπου εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη. Παραδείγματα βίας, αντικοινωνικής συμπεριφοράς και εκδηλώσεων μίσους κατά των κοινωνιών στις οποίες ζουν μετανάστες ακόμα και δεύτερης και τρίτης γενεάς αφθονούν σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Σουηδία. Ιστορικά , υπάρχουν παραδείγματα όπου πληθυσμιακές ομάδες ομογενοποιήθηκαν και αφομοιώθηκαν από μια κυρίαρχη ομάδα . Τέτοια παραδείγματα είναι η αφομοίωση των Λατινοαμερικανικών πολιτισμών Ίνκας και Αζτέκων στην Ισπανική κουλτούρα, η αφομοίωση των Μικρασιατικών πληθυσμών στην Οθωμανική/Τουρκική κουλτούρα και η αφομοίωση των μεταναστών στην κουλτούρα των ΗΠΑ Οπότε το ζητούμενο είναι να εντοπίσουμε και εφαρμόσουμε τις αρχές που χρησιμοποιήθησαν ιστορικά για την επίτευξη της αφομοίωσης. Το " Ισπανικό μοντέλο" βασίσθηκε στη πλήρη εξολόθρευση των Λατινοαμερικανικών πληθυσμών. Άρα μη εφαρμόσιμο βάσει των ανθρωπιστικών αρχών που διέπουν πλέον τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το " Αμερικανικό μοντέλο" βασίσθηκε στη συμμόρφωση των μεταναστών σε σαφώς προσδιορισμένους κανόνες και αρχές που τέθηκαν από την Αγγλοσαξωνική κυρίαρχη ομάδα που κατέχει τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι μη συμμορφούμενοι περιθωριοποιούνταν και κατέληγαν στο έσχατο σημείο ένδειας έτσι ώστε να εξαρτάται η επιβίωσή τους αποκλειστικά από τις αποφάσεις της κυρίαρχης αγγλοσαξωνικής τάξης. Εργαλείο επιβολής ήταν και το " διαίρει και βασίλευε" μεταξύ των μη συμμορφούμενων πληθυσμιακών ομάδων. Το " Οθωμανικό / Τουρκικό μοντέλο " βασίσθηκε στην απόσπαση των παιδιών 6 έως 18 ετών από τις κοινότητές τους και την εκπαίδευσή τους έτσι ώστε να αισθάνονται Οθωμανοί / Τούρκοι και να χάσουν κάθε επαφή με οτιδήποτε τους συνέδεε με τις καταβολές τους. Επίσης βασίσθηκε στη βίαιη στρατολόγηση - αναγκαστική εργασία των ανδρών ηλικίας 18-55 ετών, έτσι ώστε είτε να εξοντωθούν είτε να εκτουρκισθούν. Το θέμα χρήζει περαιτέρω ανάλυσης . Πιστεύουμε ότι το ιστορικό προηγούμενο διαχείρισης πληθυσμών μπορεί να δείξει το δρόμο αντιμετώπισης του προβλήματος, κυρίως είτε με το Αμερικανικό είτε το Οθωμανικό / Τουρκικό μοντέλο ΠΗΓΗ

18 σχόλια:

 1. I gotta bookmark this website it seems extremely helpful very useful. Thanks for sharing.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κόκκας Μετακομίσεις Μεταφορές
  Οι μετακομίσεις και οι μεταφορές αποτελούν τη βασική δραστηριότητα της εταιρείας μας από το 1990.
  Με
  30 χρόνια εξειδικευμένης εμπειρίας στις μετακομίσεις και μεταφορές, ένα
  άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και πλήρη εξοπλισμό τελευταίας
  τεχνολογίας,
  οι Μεταφορές Μετακομίσεις Κόκκας με έδρα την Αθηνά, σας εγγυάται μία
  μετακόμιση απαλλαγμένη από φθορές, άγχος , προβλήματα και
  καθυστερήσεις! Εξυπηρετούμε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής άμεσα με ένα τηλέφωνο στο 6944332741

  Επαγγελματικός Οδηγός Ελλάδος
  Το eodigos είναι ένας πανελλαδικός επαγγελματικός οδηγός, όπου μπορείς να βρεις οποιαδήποτε κατηγορία και οποιοδήποτε επάγγελμα!

  i-need
  Ο καλύτερος τεχνίτης ή τεχνικός βρίσκεται δίπλα σου με ένα κλικ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ψάχνετε για μια αυθεντική εμπειρία;
  Milos Fishing Trip σας προσφέρει διαφορετικές επιλογές και τύπους εκδρομών, όπου μπορείτε να απολαύσετε ψάρεμα και κολύμπι σε διάσημες τοποθεσίες που είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης.
  Milos Fishing Trip

  Περάστε μια μέρα ψαρεύοντας και κολυμπώντας με φίλους ή με την οικογένεια. Ανακαλύψτε τους κρυμμένους θησαυρούς της Μήλου.
  Επισκεφθείτε μαγικές παραλίες με καταγάλανα νερά
  Ψάρεμα & Μπάνιο

  Μπάνιο στο Κλέφτικο. Σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστειογενείς γκριζόλευκους βράχους, δημιούργημα του χρόνου, του αέρα και της θάλασσας, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά, έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Μήλου και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας.
  Μπάνιο στο Κλέφτικο

  Οι παραλίες της Μήλου είναι μοναδικές! Εάν οι ηφαιστειακές γεωλογικές μορφές της Μήλου παρουσιάζουν ενδιαφέρον, τότε η ποικιλία και τα χρώματα σε κάθε παραλία εντυπωσιάζουν: μπορεί να είναι άσπρη ή μαύρη, με άμμο, μικρές πέτρες, βότσαλα ή κοχύλια. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και το χρώμα τους μπορεί να είναι σμαραγδί, πράσινο, ανοιχτό μπλε ή βαθύ μπλε.
  Φωτογραφίες

  Απολαύστε ψάρεμα και μπάνιο σε καταπληκτικά μέρη, κρυμμένες παραλίες και μαγικά νερά.
  κρυμμένες παραλίες

  ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 12 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ! Πάμε για ψάρεμα !
  Επικοινωνία – Πληροφορίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. I really enjoy your web’s topic. Very creative and friendly for users. Definitely bookmark this and follow it everyday.
  카지노사이트

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Thank you for sharing this information. I read your blog and I can't stop my self to read your full blog. Again Thanks and Best of luck to your next Blog in future.
  토토사이트

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Hello! I just wish to give an enormous thumbs up for the nice info you've got right here on this post. 카지노사이트

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. You have performed a great job on this article. It’s very precise and highly qualitative. 블랙잭사이트

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Glad to chat your blog, I seem to be forward to more reliable articles and I think we all wish to thank so many good articles, blog to share with us. 토토

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. I simply want to tell you that I am just beginner to blogs and certainly enjoyed you’re web page. 슬롯머신

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Alot of blogs I see these days don't really provide anything that I'm interested in, but I'm most definitely interested in this one. 온라인카지노

  ΑπάντησηΔιαγραφή