Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η ανάπτυξη ξεκινά από τον μικρόκοσμό μας

Γνωριζόμαστε καλά τόσα χρόνια.Η συνέχεια και η συνέπεια στον χρόνο, η μετουσίωση του λόγου σε πράξη και στάση ζωής αποτελούν τις βασικές αρετές του ανθρώπου αλλά και κάθε Έλληνα που επιθυμεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ιστορικό του παρελθόν.Κρατείστε λοιπόν την οργή σας και τον θυμό σας που δίκαια σας πνίγουν, ασκείστε δημιουργική κριτική και στον εαυτό σας, αλλάξτε εσείς , αλλάξτε τον μικρόκοσμο σας και να δείτε πως αλλάζει μια χώρα και μια κοινωνία.Τα γράφω αυτά με αφορμή σχόλιο, το οποίο εκφράζει παρά πολλούς και ο πυρήνας του αναφέρεται στο τι με νοιάζει εμένα σε όσα γύρω συμβαίνουν.
Τα καμπανάκια για την πολύπλευρη κρίση της Ελλάδας είχαν ηχήσει από πολύ νωρίς εδώ και σχεδόν 30 χρόνια  και υπήρξαν και αναλύσεις και δημόσιες τοποθετήσεις και άρθρα , δεν δικαιούται λοιπόν κανείς μας να κραυγάζει και να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι εξεπλάγην.Είθισται δε σε περιόδους κρίσης τα κατώτερα οικονομικά στρώματα και οι πιο αδύνατες κοινωνικές ομάδες να πληρώνουν το κόστος της σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό αποτελεί νομοτελειακή αρχή στην παγκόσμια Ιστορία.

Τι με νοιάζει εμένα;
Σε νοιάζει και εσένα και εμένα. Η πλέον βασική αιτία της κρίσης που σήμερα βιώνουμε είναι και το χαμηλό μορφωτικό μας επίπεδο σαν λαός και το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης μας .Ο όρος εκπαίδευση εδώ έχει ευρεία έννοια.

Η κοινωνική αλλαγή ήταν πάντα μια σιωπηλή διαδικασία, για να φτάσει η ώρα της επανάστασης όπως ο καθείς την ονειρεύεται πρέπει να υπάρξουν διεργασίες επώδυνες και επίπονες. Απαντώ έτσι στο ερώτημα σου αν Έχουμε συνείδηση ως λαός; αν Εχουμε αξιοπρέπεια ; αν Μπορούμε να την βρούμε πάλι;;;; Μέσα απο αυτές τις διεργασίες ξεπηδούν οι λαικοί και Εθνικοί Ηγέτες.

Όμως μιλήστε που να πάρει και να σηκώσει ….Το σπίτι μας έχει πάρει φωτιά και καίγεται και εμείς περί άλλων τυρβάζουμε …Θεωρητικά.. Κάποιων οι ζωές καίγονται από πολύ νωρίς όταν πιότεροι ζούσαν στην ευμάρεια. Δεν δικαιούσαι να επαναστατείς λοιπόν τώρα όταν κάποτε σώπαινες για την αδικία που βίωναν οι συνέλληνες και συνάνθρωποι σου.

Η γνώση πάντα ήταν δύναμη απέναντι σε κάθε εξουσία, σε κάθε λαοπλάνο, σε κάθε αργυραμοιβό.

Και παλαιότερα το έχω αναφέρει, αυτό νοιώθω μου ότι αναλογεί και αυτό πράττω, με αυτό κρίνετε με έτσι, και όχι με λογικές το τι με νοιάζει εμένα, με λογικές του ωχ αδερφέ.
Source : infognomon.blogspot.gr